Home / HEADER-NEWS / Εκδήλωση της Ιταλικής Πρεσβείας με θέμα την εξαφάνιση παιδιών και της ασφάλειας τους στο διαδίκτυο

Εκδήλωση της Ιταλικής Πρεσβείας με θέμα την εξαφάνιση παιδιών και της ασφάλειας τους στο διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: 6:08 μμ Οκτώβριος 18th, 2019  


Εκδήλωση της Ιταλικής Πρεσβείας με θέμα την εξαφάνιση παιδιών και της ασφάλειας τους στο διαδίκτυο

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Φθινοπωρινό Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Τempo Forte ItaliaEλλάδα 2019

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, με χαρά ανακοινώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στο θέμα της εξαφάνισης των παιδιών και της ασφάλειας τους στο διαδίκτυο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, από τις 18:00 μ.μ έως τις  20:30 μ.μ, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Λεωφόρος Πατησίων, 47).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με δύο σημαντικούς σε εθνικό επίπεδο θεσμούς που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται στο τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών που πέφτουν θύματα κακοποίησης και βίας:  τον ελληνικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ιταλικό Οργανισμό «Sos Il Telefono azzurro Onlus», οι οποίοι θα παρουσιάσουν θεματικές κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ του Οργανισμού «Το Xαμόγελο του Παιδιού» και ο κ. Ernesto Caffo (Ιδρυτής, Πρόεδρος του Οργανισμού «Telefono Azzurro», Καθηγητής Παιδικής  Νευροψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Modena και Reggio Emilia). Συντονίζει ο κύριος Δημήτρης Δεληολάνης (δημοσιογράφος και για πάνω από 30 χρόνια Ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ιταλία).

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβυς της Ιταλίας στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση των δράσεων των δύο οργανισμών στη διάρκεια της οποίας ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη σημασία και χρησιμότητα της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για Παιδιά και Εφήβους 116111, καθώς και στην αξία των δράσεων ευαισθητοποίησης των γονιών, των εκπαιδευτικών και του κοινού σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Επίσης θα εξεταστεί η στενή συσχέτιση μεταξύ εξαφανίσεων και εκμετάλλευσης/εμπορίας παιδιών υπό το πρίσμα του τρέχοντος μεταναστευτικού ζητήματος στην Ευρώπη.

Διοργάνωση: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «SOS il Telefono Azzurro Onlus (TA)», Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Γλώσσα: ιταλικά /ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά/ιταλικά

Είσοδος: ελεύθερη

*Tempo Forte ItaliaEλλάδα 2019, μια Πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, με στόχο την παρουσίαση του Ιταλικού Πολιτισμού στην Ελλάδα και αντίστοιχα του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ιταλία, με σύγχρονους όρους και εστιάζοντας ιδιαίτερα στην νέα γενιά. Το Tempo Forte φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης αλλά και ένα εργαλείο στη διάθεση δυο Πολιτισμών που  όταν σμίγουν μπορούν να εκφράζουν με πληρότητα αναπάντεχα αποτελέσματα.

#TempoForte2019

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς twitter της Πρεσβείας της Ιταλίας @ItalyinGreece και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα @IICAtene.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...