Home / HEADER-NEWS / Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Οκτώβριος 17th, 2019  


Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Μια ημέρα αφιερωμένη στην Ψηφιακή Παιδαγωγική, τη χρήση και αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία αλλάζει τον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας τεράστιες προκλήσεις και ευκαιρίες, επαναχαράσσοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνία, την πολιτική, την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση, και κυρίως τη σχέση ανθρώπου-μηχανής.

Η παιδεία δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τις ραγδαίες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις. Η σημασία της ψηφιακής νοημοσύνης και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέψει σε δάσκαλους και μαθητές να γίνουν αρωγοί της αλλαγής αυτής είναι πλέον βασικό ζητούμενο.

H Socialinnov παρουσιάζει μια καινοτόμα σειρά συνεδρίων με τίτλο «Education Evolution», που τοποθετούν τον ρόλο της εκπαίδευσης στο επίκεντρο της ψηφιακή εποχής.

Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς

Η ημερίδα «Education Evolution: οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στους χώρους του The HUB Events και επιχειρεί να φέρει κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα και να παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, καθώς και τις προοπτικές και προκλήσεις για την εργασία και την απασχόληση.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και η γνωριμία τους με τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, προκειμένου να αξιοποιήσουν σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες αυτές στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από ομιλίες σχετικά με τον τρόπο που η εκπαίδευση επαναπροσδιορίζεται προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μέλλοντος.

Παράλληλα, με την έγγραφη τους την ίδια ημέρα, θα μπορούν να συμμετέχουν σε μια σειρά από εργαστήρια πάνω στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου, όπως Microsoft Teams, Skype in the Classroom και micro:bit αλλά και βασικές αρχές προγραμματισμού με την χρήση Minecraft, Scratch κ.α.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Tech Talent School for Educators με την υποστήριξη της Microsoft.

Εγγραφή: Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.educationevolution.gr/

Η εγγραφή στα εργαστήρια θα γίνεται την ημέρα του event.
Ημερομηνία Διεξαγωγής:
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
Τόπος Διεξαγωγής: The HUB Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα

Σχετικά με την Socialinnov

Η Socialinnov είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η οικοδόμηση καλύτερων μαθησιακών εμπειριών για την εκπαίδευση των νέων ή μειονεκτούντων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον.

H Socialinnov ξεκίνησε τη δράση της το 2013 ως ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, μιας κορυφαίας πλατφόρμας καινοτομίας και τεχνολογίας που εδρεύει στην Αθήνα. Αναπτύσσει φιλόδοξα προγράμματα που ενισχύουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την χρήση ενός ποικίλου δικτύου οργανισμών-εταίρων, εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών, σε συνεργασία με το Found.ation.

Σχετικά με το πρόγραμμα Train the Trainers

Το πρόγραμμα «Train the Trainers» δημιουργήθηκε το 2019 ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Tech Talent» της Socialinnov και υποστηρίζεται από τη Microsoft (Philanthropies), την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το Alumni Engagement Innovation Fund, με στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πως οι Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία και να επιτρέψουν στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21 αιώνα. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση καινοτόμων δωρεάν διαθέσιμων και πολύ εύκολων στην χρήση ψηφιακών εργαλείων ώστε εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να μπορούν να αναπτύσσουν και να οργανώνουν το δικό τους ψηφιακό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@socialinnov.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...