Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 28/05/2020, 04:23


Home / HEADER-NEWS / Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: 3:45 μμ Οκτώβριος 16th, 2019  


Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε δύο νέες μελέτες.

Η πρώτη μελέτη με τίτλο ‘’The Structure of the European Education Systems-2019/2020: Schematic Diagrams”, η «Δομή των Εκπαιδευτικών Συστημάτων-2019/2020: Σχηματικά Διαγράμματα» περιγράφει τις διαφορετικές δομές εκπαίδευσης και τα διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης της εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη. Στην τελευταία αυτή έκδοση, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν τρία κυρίως μοντέλα οργάνωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων στην τριτοβάθμια. Για την κατανόηση και οπτική απεικόνιση αυτών των μοντέλων περιλαμβάνονται χάρτες και εθνικά σχηματικά διαγράμματα μαζί με οδηγό για την ανάγνωσή τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο επίκεντρο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Προεδρείο και εκπροσώπους του ΙΕΠ

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/structure-european-education-systems-201920-schematic-diagrams_en και  https://europa.eu/!wr37mM.

Η δεύτερη μελέτη με τίτλο “Compulsory Education in Europe-2019/20”, η «Υποχρεωτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη -2019/2020»», που ανήκει στη σειρά: Facts & Figures παρέχει πλήθος στοιχείων και πληροφοριών, όπως για τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη και για το πότε αρχίζει και τελειώνει ηλικιακά. Διαπιστώνεται, για παράδειγμα, ότι στα περισσότερα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, η υποχρεωτική εκπαίδευση ξεκινά με την πρωτοβάθμια, από την ηλικία των έξι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προθεσμία εγγραφής στην Γ΄τάξη Εσπερινού ΕΠΑΛ μαθητών/μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-2021

Οι μελέτες είναι διαθέσιμες σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/compulsory-education-europe-%E2%80%93-201920_en και https://europa.eu/!pk33Mr.

Οι εκθέσεις αφορούν τις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + της Ε.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...