Home / HEADER-NEWS / Αναίρεση απόφασης λειτουργίας τμημάτων μαθητείας ΕΠΑΛ

Αναίρεση απόφασης λειτουργίας τμημάτων μαθητείας ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 12:19 μμ Οκτώβριος 7th, 2019  


Αναίρεση απόφασης λειτουργίας τμημάτων μαθητείας ΕΠΑΛ

Σε διαμαρτυρία προέβει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης λόγω της αναίρεσης απόφασης λειτουργίας τμημάτων μαθητείας ΕΠΑΛ. Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα που δημοσιεύθηκε.

Σε παλινωδίες επιδίδεται πάλι το Υπουργείο Παιδείας, αυτή τη φορά σε σχέση με τη λειτουργία ειδικοτήτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ. Ενώ αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε στο site του Υπουργείου η λειτουργία 8 νέων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι ειδικότητες:
του Τομέα Μηχανολογίας
Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών
Και του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας
Βοηθός Οδοντοτεχνίτη

Ενώ ενημερώθηκαν οι σχολικές μονάδες για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης λειτουργίας των 8 νέων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι 3 παραπάνω ειδικότητες.
Ενώ από τον Ιούνιο του 2019 ενημερώθηκαν οι μαθητές των σχολικών μονάδων για την λειτουργία των εν λόγω ειδικοτήτων με το ΦΕΚ 1936/τΒ ́/29.5.2019.
Ενώ δημιουργήθηκαν έγκαιρα από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς συνθήκες λειτουργίας με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό μαθητών.

Τελικά το Υπουργείο ανακοινώνει ότι οι παραπάνω 3 ειδικότητες εκλείπουν από τη λίστα με τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2019-2020, με την αιτιολογία της μη ύπαρξης προγραμμάτων σπουδών από το ΙΕΠ (!).
Λόγω της μη λειτουργίας των παραπάνω 3 ειδικοτήτων αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον «αέρα» μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στα αντίστοιχα προγράμματα. Κάποιοι από τους μαθητές λόγω της επικείμενης λειτουργίας των τμημάτων μαθητείας τροποποίησαν τις όποιες επιλογές τους, για εργασία ή σπουδές για να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που τελικά δε θα γίνει.
Και δεν θα γίνει με αποκλειστική ευθύνη των υπευθύνων του Υπουργείου, που δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες λειτουργίας των τμημάτων που το ίδιο ανακοίνωσε και σε διάστημα 4 μηνών αναίρεσαν απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ.
Απαιτούμε να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα τμήματα της Μαθητείας που ανακοινώθηκαν (Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών, Βοηθός Οδοντοτεχνίτη).
Η Πρόεδρος Δέσποινα Δάσιου
Ο Γραμματέας Δημήτρης Καραμανλής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...