Home / Featured / Αναγκαίος ο επαναπροσδιορισμός κινήτρων για να πηγαίνουν οι αναπληρωτές στα νησιά

Αναγκαίος ο επαναπροσδιορισμός κινήτρων για να πηγαίνουν οι αναπληρωτές στα νησιά

Δημοσιεύτηκε: 8:40 πμ Οκτώβριος 22nd, 2019  


Αναγκαίος είναι ο επαναπροσδιορισμός των κινήτρων για να πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί στα μακρινά νησιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ανάγκη που προκύπτει από το γεγονός ότι αρκετοί αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ήταν πράγματι αρκετά τα κενά τα οποία προέκυψαν από τη θεσμοθέτηση τεσσάρων κατευθύνσεων στην Γ’ Λυκείου, επταώρου -που σημαίνει ότι προκύπτουν πολλές ανάγκες-, συγχρόνως όμως και λόγω ρυθμίσεων από τον κ. Γαβρόγλου, τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας, που έχουν να κάνουν με τη μείωση κινήτρων που ίσως να είχε ένα αναπληρωτής εκπαιδευτικός να πάει σε απομακρυσμένα μέρη. Άκουσα ότι συμμετέχετε σ’ αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να συζητήσουμε επισταμένα και συστηματικά πώς θα μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς μας να πηγαίνουν στα μακρινά νησιά, να πηγαίνουν στα απομακρυσμένα ακριτικά μέρα και να μπορούν να δίνουν ζωή σ’ αυτή που είναι αυτονόητο υποχρέωση του Υπουργείου.

Θα ήθελα να ξέρετε ότι μιλάω ήδη με τον σύλλογο των δημάρχων των μικρών νησιών, αυτόν τον σύνδεσμο που υπάρχει με πολύ σημαντικές προτάσεις τις οποίες θα θεσμοθετήσουμε και για την επαναφορά των κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν στα μακρινά νησιά. Η διπλή μοριοδότηση που υπήρχε δεν υπάρχει πλέον. Και βέβαια, να δούμε τι γίνεται με το θέμα της στέγασης και σίτισης. Είχαμε ήδη συνεννοηθεί με τον κ. Πατούλη στις αρχές της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε να δούμε εν συνόλω τι γίνεται με τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Ήδη πολλά από τα νησιά δίνουν κίνητρο με τη στέγαση και τη σίτιση. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το συστηματοποιήσουμε και να δίνουμε ένα καλό σύνολο προνοιών του κράτους προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτικούς που θητεύουν και υπηρετούν σ’ αυτά τα δύσκολα μέρη».

 

Στη δευτερολογία της η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη θεσμοθέτησης μέτρων ώστε να πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά:

Θα συζητήσουμε λοιπόν ξανά το πλαίσιο πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να αποτελεί και η νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, τα δυσπρόσιτα μέρη ένα ελκυστικό προορισμό, έτσι ώστε να μη μιλάμε για κενά ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στο σύνολο των μαθημάτων.


 

Ένα σχόλιο

  1. Εκπαιδευτικός

    Να διορίσεις Ζαχαρακη και να δώσεις μεγαλύτερους μισθούς. Απλά τα πράγματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...