Home / Featured / Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΣΕΠ για διορισμούς στην εκπαίδευση

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΣΕΠ για διορισμούς στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 12:08 μμ Σεπτέμβριος 19th, 2019  


Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΣΕΠ για διορισμούς στην εκπαίδευση

Με την ηγεσία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τη βουλευτή και πρώην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για τη μη έκδοση της προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση. Σημειώνεται πως για την εν λόγω προκήρυξη είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αίτημα το οποίο δεν έχει τολμήσει να ανακαλέσει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνεπώς πρέπει να υλοποιηθεί από το ΑΣΕΠ.
Η ηγεσία του ΑΣΕΠ ανέλυσε την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και τους τεχνικούς λόγους για τους οποίους απαιτείται ενδελεχής έλεγχος των αιτήσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του έτους 2019 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή. Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...