Home / HEADER-NEWS / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ CHEVENING

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ CHEVENING

Δημοσιεύτηκε: 3:01 μμ Σεπτέμβριος 6th, 2019  


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Βρετανική Κυβέρνηση

απένειμαν 2 Υποτροφίες Chevening για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020,

σε εκδήλωση στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία

Ανοικτές οι αιτήσεις για τη νέα υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021,

έως και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply

 

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, η Βρετανίδα Πρέσβης Κέιτ Σμιθ απένειμε 2 Υποτροφίες Chevening για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020 στους Υποτρόφους, σημαίνοντας την κορύφωση στην επανέναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening στην Ελλάδα. Πρόκειται για την κυρία Αναστασία Μπενέκου, η οποία θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών THE KENT MBA στο University of Kent και τον κύριο Mochament Elsaer, ο οποίος αντίστοιχα θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA War Studies στο King’s College London. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening υλοποιείται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η Βρετανική Κυβέρνηση συνεχίζει τη συνεργασία της με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για άλλη μια χρονιά, προσφέροντας και πάλι μία Υποτροφία Chevening για ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε έναν Έλληνα φοιτητή ή φοιτήτρια, για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα διευρυμένο φάσμα τομέων: Διεθνή Ανάπτυξη (Διοίκηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και Κοινωνική Πολιτική), Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Διοίκηση, Νομικές Επιστήμες (ιδανικά με εξειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Ιατρικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Τεχνολογία, Βιολογία και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πέραν του προγράμματος σπουδών, ο επιλεγμένος υποψήφιος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να βιώσει πληθώρα μοναδικών ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εμπειριών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply

Οι Υποτροφίες Chevening απονέμονται σε ανθρώπους που υποδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ και έχουν ένα δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Από την έναρξη του προγράμματος το 1983, 50.000 εξέχοντες επαγγελματίες από περισσότερες από 160 χώρες και επικράτειες είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω του Chevening. Το Πρόγραμμα Chevening μετρά πλέον 36 χρόνια, με Αποφοίτους Chevening να συμβάλουν θετικά στη χώρα τους ή στους επαγγελματικούς τους κλάδους από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, ανέφερε σχετικά:

 

«Το Chevening πλέον καθιερώνεται εκ νέου ως ένας θεσμός στην Ελλάδα – γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να στηρίξει τους πιο λαμπρούς και αξιόλογους Έλληνες φοιτητές. Αξιοποιώντας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε ένα εκλεκτό ακαδημαϊκό περιβάλλον, οι Υπότροφοι Chevening αποκτούν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουν το μέλλον τους πίσω στην Ελλάδα.

 

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε αυτή τη συνεργασία για άλλη μια χρονιά. Κοινός μας στόχος η επιλογή του πιο ξεχωριστού νέου ή νέας, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά και με το όραμά του να αποκομίσει γνώσεις και εμπειρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα μεταφέρει στη συνέχεια πίσω στην Ελλάδα με την επιστροφή του.»

 

Η κα. Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεργασία μας με τη Βρετανική Πρεσβεία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening, συνεχίζεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021, παρέχοντας τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα φοιτητή ή φοιτήτρια να πραγματοποιήσει πλήρως χρηματοδοτούμενες μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την υποστήριξη στοχευμένων δράσεων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην Εκπαίδευση.»

 

Οι Υποτροφίες Chevening χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεργαζόμενους φορείς.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Για να μάθετε περισσότερα για τη δυνατότητα αίτησης και για να υποβάλετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.chevening.org/apply

Για να αναζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων και την υποτροφία στην Ελλάδα, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:

­­


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...