Home / HEADER-NEWS / Παληγιάννης: Εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους

Παληγιάννης: Εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους

Δημοσιεύτηκε: 5:11 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2019  


Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο αν και θεωρείται πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία του παιδιού, καθώς προσφέρει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και πολύπλευρη ανάπτυξή του, δυστυχώς έως σήμερα στη χώρα μας αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, χωρίς να δίνεται η δέουσα σημασία.

Απόδειξη οι κτηριακές συνθήκες ντροπής κάτω από τις οποίες λειτουργούν εκατοντάδες νηπιαγωγεία.

Η έλλειψη της απαραίτητης κτηριακής υποδομής πρέπει να προβληματίσει κάθε υπεύθυνο σ΄αυτή τη χώρα.

Το 2019 υπάρχουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία σ΄όλη τη χώρα που φιλοξενούνται σε χώρους ακατάλληλους και ενίοτε επικίνδυνους για την ασφάλεια των νηπίων, χωρίς αύλειο χώρο, χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό, χωρίς το απαραίτητο παιδαγωγικό υλικό.

Είναι απαράδεκτο να θεωρούνται πρώην καταστήματα, ισόγεια πολυκατοικιών και αποθήκες κατάλληλοι χώροι για τη φιλοξενία παιδιών αυτής της ηλικίας. Εξ αιτίας της έλλειψης χώρων στην κυριολεξία στοιβάζοντας νήπια σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Η νέα πολιτική ηγεσία οφείλει να επισκεφθεί νηπιαγωγεία για να κατανοήσει την ανάγκη της άμεσης δρομολόγησης της αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων.

Είναι απολύτως απαραίτητο να κατασκευαστούν σύγχρονα νηπιαγωγεία με τους απαραίτητους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρία, αύλειο χώρο κ.τ.λ.) και να εξοπλιστούν με το κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό.

Τα νήπια πρέπει να φοιτούν σε ένα ελκυστικό, δημιουργικό και χαρούμενο περιβάλλον.

Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε νηπιαγωγείο για όλα τα νήπια, νηπιαγωγείο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας με ταυτόχρονη επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων των νηπιαγωγών.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να επιδιώξει την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας στην παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση για να ελπίζουμε σ΄ένα καλύτερο αύριο.

 

Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...