Home / Featured / Κεραμέως: Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της Κομισιόν για τις ικανότητες των μαθητών

Κεραμέως: Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της Κομισιόν για τις ικανότητες των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 5:20 μμ Σεπτέμβριος 27th, 2019  


Κεραμέως: Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της Κομισιόν για τις ικανότητες των μαθητών

Την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την οποία είχε περιγράψει πριν από λίγες ημέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επιβεβαιώνει η έκθεση της Κομισιόν για την «παρακολούθηση και κατάρτιση του 2019».

Την έρευνα Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα σχολίασε η υπουργός Παιδείας , Νίκη Κεραμέως στη τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αναλυτικά:

«Είναι μία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, παρουσιάστηκε χθες, από τον Ευρωπαίο Επίτροπο και πράγματι συνάδει με αποτελέσματα που είχανε βγει και από την Ανεξάρτητη Αρχή και από τη χώρα μας, και δείχνουν προς δύο κατευθύνσεις θα έλεγα. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά.

Στα θετικά είναι ότι έχει μειωθεί πάρα πολύ το ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο και έχει μειωθεί πολύ, σε βαθμό εντυπωσιακό από τα ποσοστά από την υπόλοιπη Ευρώπη, από το μέσο όρο τον ευρωπαϊκό. Από την άλλη όμως, πράγματι, υπάρχουν κάποια νούμερα πολύ ανησυχητικά που έχουν να κάνουν με τις ικανότητες της γραφής, ανάγνωσης, μαθηματικών.

Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε μία νέα ώθηση στην εκπαίδευση εν συνόλω».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...