Home / 1stpage / Διαφοροποιημένη Διδασκαλία για Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες

Διαφοροποιημένη Διδασκαλία για Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες

Δημοσιεύτηκε: 7:14 μμ Σεπτέμβριος 13th, 2019  


Διαφοροποιημένη Διδασκαλία για Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες

Επιστημονικό Σεμινάριο
5 Οκτωβρίου | Θεσσαλονίκη

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσιάζεται, αρχικά, μια γενική επισκόπηση της έννοιας και της πρακτικής της διαφοροποιημένης διδασκαλίας ως πρόταση βελτίωσης της διδασκαλίας και της ποιότητας της μάθησης για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και όλων των μαθητών, αξιοποιώντας τη διαφορετικότητά τους στο πλαίσιο της τυπικής τάξης. Στόχος να δημιουργηθεί μια εξοικείωση με τις θεωρητικές αρχές και τα χαρακτηριστικά της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και να τονιστεί η αναγκαιότητα της διαφοροποίησης της διδασκαλίας για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ώστε να αναδειχτεί η αξία κάθε μαθητή και η ένταξή του στο μαθησιακό περιβάλλον.

Το κυριότερο μέρος του σεμιναρίου αφορά εφαρμογές διαφοροποιημένης διδασκαλίας, μέσω συγκεκριμένων διδακτικών προτάσεων, δίνοντας έμφαση στις ατομικές ανάγκες του κάθε μαθητή και στη διασφάλιση της βελτίωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Αναλύονται διδακτικές στρατηγικές, διαφοροποιημένες εργασίες και δραστηριότητες για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, στο πλαίσιο της διαφοροποιημένης τάξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρόλο της ετοιμότητας του μαθητή, των ενδιαφερόντων του και του μαθησιακού προφίλ στη διαφοροποίηση του περιεχομένου της μάθησης, της διδακτικής διαδικασίας, του τελικού προϊόντος γνώσης και δεξιοτήτων και του μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εν ενεργεία και υποψήφιους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και σε ειδικούς παιδαγωγούς και που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της αναγκαιότητας της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στην εκπαίδευση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης να προσδιορίζουν τον ρόλο της ετοιμότητας του μαθητή, των ενδιαφερόντων του και του μαθησιακού του προφίλ στη διαφοροποίηση του περιεχομένου της μάθησης, της διδακτικής διαδικασίας, του τελικού προϊόντος γνώσης και δεξιοτήτων και του μαθησιακού περιβάλλοντος, με στόχο να σχεδιάζουν διδακτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Μειωμένη Συμμετοχή (Φοιτητές – Άνεργοι) : 35€
Για εγγραφές μέχρι 03/10/2019
Κανονική Συμμετοχή:45€
Για εγγραφές μέχρι 03/10/2019

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...