Home / Featured / Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κάλυψη Εκπαιδευτικών Κενών – Μόνιμοι και Μαζικοί Διορισμοί

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κάλυψη Εκπαιδευτικών Κενών – Μόνιμοι και Μαζικοί Διορισμοί

Δημοσιεύτηκε: 11:53 πμ Σεπτέμβριος 27th, 2019  


Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κάλυψη Εκπαιδευτικών Κενών – Μόνιμοι και Μαζικοί Διορισμοί

Τα στοιχεία από την Α΄ ΕΛΜΕ των 45 σχολείων είναι αποκαλυπτικά! Τμήματα τεράστια όπου η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσεται με πολλά εμπόδια. Χιλιάδες ώρες χαμένες, αφού είτε απουσιάζουν παντελώς εκπαιδευτικοί ή σε κάποιες περιπτώσεις διδάσκουν με προσωρινή τοποθέτηση. Οι περισσότεροι καθηγητές θα μετακινηθούν και οι μαθητές θα συνεχίσουν με νέους (κι άλλος χαμένος χρόνος προσαρμογής) ή θα βρεθούν χωρίς καθηγητή. Από τα 45 σχολεία μόνο 3 υπάρχουν χωρίς κενό! Υπάρχουν σχολεία που οι ώρες που λείπουν είναι περίπου οι μισές όσων προβλέπονται! Τα 42 έχουν από σημαντικές έως και εγκληματικές ελλείψεις!

Έχει σημασία να αναφερθεί, ότι οι μαθητές για μια ημέρα κατάληψης καλούνται να χάσουν εκδρομές προκειμένου να αναπληρώσουν τις ώρες, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Για τις ώρες που χάνονται επειδή δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ποιος έχει την ευθύνη;

Τα τμήματα σε γυμνάσια και λύκεια επιβάλλεται από το Υπουργείο να λειτουργούν με όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές (26 και 27). Με τη νέα «μόδα» της συνδιδασκαλίας σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, και με μαθητές με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που δεν έχουν ούτε την παράλληλη στήριξη που δικαιούνται. Τα σχολεία δεν έχουν τη δυνατότητα να «σπάσουν» τμήματα, ώστε να πραγματοποιηθεί πληρέστερα η εκπαιδευτική διαδικασία. Σε ορισμένα γυμνάσια λειτουργούν τμήματα β ξένης γλώσσας με 29 και 30 μαθητές, λόγω της εγκύκλιου που απαγορεύει να ξεπερνούν τα ξενόγλωσσα τμήματα τα τμήματα γενικής παιδείας. Έτσι εξαναγκάζονται μαθητές να αλλάζουν την επιλογή τους για να βγει ο ελάχιστος αριθμός τμημάτων.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τμήματα γενικής Παιδείας 27 και 28 μαθητών, τμήματα κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου 26 και 27 μαθητών-υποψηφίων. Ουσιαστικά οι μαθητές σπρώχνονται στην «παραπαιδεία» των 4μελών ή 5μελών τμημάτων. Αφού οι εργαζόμενοι γονείς πλήρωσαν μέσω της φοροληστείας υπέρογκα ποσά, καλούνται να ξαναπληρώσουν για τη μόρφωση των παιδιών τους!

Με δεδομένο ότι, τα τμήματα που καταργούνται ανήκουν σχεδόν όλα στη Γ΄ τάξη, οι μαθητές θα πρέπει να αλλάξουν σχολείο, κάτι που κατά την άποψή μας είναι τελείως αντιπαιδαγωγικό. Να θυμίσουμε ότι η «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» είναι η «ανώτερη ποινή» για παραπτώματα μαθητών, που χρησιμοποιείται με εξαιρετική φειδώ και μόνο σε ιδιαίτερα ακραίες περιπτώσεις.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...