Home / HEADER-NEWS / 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Αθλητικές δραστηριότητες από το ΥΠΑΙΘ

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Αθλητικές δραστηριότητες από το ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύτηκε: 4:45 μμ Σεπτέμβριος 27th, 2019  


6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Αθλητικές δραστηριότητες από το ΥΠΑΙΘ

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, παραβρέθηκε στις αθλητικές δραστηριότητες που οργάνωσε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Η κα. Κεραμέως, απευθυνόμενη στα παιδιά, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Πανελλήνια ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού γιορτάζεται, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή ημέρα, και υπογράμμισε ότι «οι βασικοί στόχοι της ημέρας του σχολικού αθλητισμού είναι δυο:

-Να ενισχύσουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή

-Να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από την παρουσία των παιδιών, από την έντονη συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη μέρα. Μία μέρα χωρίς μαθήματα, αφιερωμένη στην άθληση και στον υγιεινό τρόπο ζωής. Αξίζει να αναφέρω ότι μας τίμησαν με την παρουσία τους και Ολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές από πάρα πολλούς χώρους του αθλητισμού».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, τρεις χιλιάδες (3.000), περίπου, μαθητές/μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι/ες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος αθλημάτων παρουσία διακεκριμένων αθλητών και προπονητών.

Οι αθλητικές δραστηριότητες περιελάμβαναν όλα τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα.

Στις αθλητικές δραστηριότητες στο Ο.Α.Κ.Α. παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτάς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...