Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/05/2020, 02:04


Home / 1stpage / 2895 κενά στη Βθμια Γενική και 1500 σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ- Παράλληλη

2895 κενά στη Βθμια Γενική και 1500 σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ- Παράλληλη

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Σεπτέμβριος 20th, 2019  


Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου οι αποσπάσεις και οι ανακλήσεις αποσπάσεων μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που είχε γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου! Την ίδια περίοδο παράλληλα γίνεται και η καταχώρηση των λειτουργικών κενών στις ΔΔΕ/ΠΔΕ ενόψει της Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών! Η σημερινή απόφαση αφορά 112 ανακλήσεις αποσπάσεων και 60 αποσπάσεις και τροποποιήσεις αποσπάσεων!  Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις αυτές διαφοροποιούν – σε σημαντικό αριθμό-  τα λειτουργικά κενά! Θα υπάρξουν περίπου 200 διαφοροποιήσεις των κενών!

Μέσα στα πλαίσια αυτά  με σημερινό έγγραφο του Υπουργείου: «…παρατείνεται κατά μία (1) ημέρα η προθεσμία για την καταχώριση των λειτουργικών αναγκών των περιοχών ευθύνης σας. Ειδικότερα το ΟΠΣΥΔ θα παραμείνει διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 20/09/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία μέχρι και τη Δευτέρα 23/09/2019. Κατά τα λοιπά – και δεδομένου ότι από ενδεικτική ανάλυση των ήδη καταγεγραμμένων κενών παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα εναπομείναντα κενά από την Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών – εφιστούμε την προσοχή σας στον ορθό υπολογισμό και καταχώριση των αναγκών  σας,  προκειμένου  να  αποφευχθούν  στρεβλώσεις  και  να  διαφυλαχτεί,  μεταξύ  άλλων,  το αδιάβλητο της διαδικασίας προσλήψεων και η επιτυχής υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και εξετάσεων στα ΑΕΙ"

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι μετά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών παρέμειναν 2895 λειτουργικά κενά Γενικής σε όλη την Ελλάδα! Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα κενά στα Μουσικά Σχολεία και τα 1500 κενά σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ- Παράλληλη Στήριξη! Υπάρχουν ακόμη 400 διαθέσιμες-μέσω ΕΣΠΑ- πιστώσεις στην παράλληλη Στήριξη και 550 σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ! Επιπρόσθετα και με βάση τα στοιχεία της ΔΟΕ υπάρχουν τουλάχιστον 4000 λειτουργικά κενά στην Α/θμια εκ των οποίων περίπου 1000 αφορούν τις κοινές ειδικότητες!

   Με βάση την αρχική ενημέρωση από την επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια σημαντική αύξησή τους συγκριτικά με την Α΄ φάση Αναπληρωτών! Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μέσω συστήματος Β΄ φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και παράλληλα να γίνουν μαζικές προσλήψεις κατά τη Β΄ φάση Αναπληρωτών! Οι 20.600 προσλήψεις της Α΄ φάσης δεν αποδείχτηκαν αρκετές για να φέρουν την «κανονικότητα» στις σχολικές μονάδες, την ώρα που τα κενά στη Δευτεροβάθμια Γενική ξεπερνούν το 60% και στα Μουσικά Σχολεία δεν είχαμε καμία πρόσληψη! Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, συνυπολογίζοντας ότι οι προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση γίνονται με συγκεκριμένες πιστώσεις του Τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι μέσω ΕΣΠΑ! Η πολιτική ηγεσία πέρα από τις επικοινωνιακές διακηρύξεις καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάσεις μαθητών/-τριών που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 151 του ν.4610/2019 (Α΄ 70)

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 20/9/2019

 

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με ...