Home / Featured / ΣΥΠΥΥΠ: Απλοποίηση διαδικασιών – Αναγνώριση προϋπηρεσιών για μισθολογική εξέλιξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΣΥΠΥΥΠ: Απλοποίηση διαδικασιών – Αναγνώριση προϋπηρεσιών για μισθολογική εξέλιξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:07 μμ Αύγουστος 23rd, 2019  


Προς:

Γενική Διεύθυνση Εκπ. Προσωπικού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης

                                           Κοιν:

1. Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας &      Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης

2.  Γεν. Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού προγραμματισμού       & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης

3.  Δνση Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Παιδείας

4. Τμήμα Α Εφαρμογών Διορισμών Προσωπικού Π/θμιας &      Δ/θμιας Εκπαίδευσης

5. Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

6. Μέλη μας

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι

 

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και γενικής παιδείας,  προσλαμβάνονται με αυξητική τάση, χιλιάδες αναπληρωτές μέσω κρατικού προϋπολογισμού, προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και κυρίως  προγραμμάτων ΕΣΠΑ. H διαχείριση των προσλήψεων, τοποθετήσεων, υπηρεσιακών μεταβολών και οικονομική αποζημίωση αποτελεί μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία που καλούνται να εκτελέσουν σήμερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Ιδιαίτερη  γραφειοκρατική διαδικασία είναι η αναγνώριση προϋπηρεσίας και η χορήγηση μισθολογικών κλιμακίων. Δεδομένου ότι πάνω από το 80% των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο στην ίδια διεύθυνση είναι οι ίδιοι, είναι εντελώς παράλογο να επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία για το ίδιο άτομο πολλαπλές φορές.

 

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς (Α.Π. 169228/Ε2/12 -10-2016 ΑΔΑ: 67ΝΓ4653ΠΣ-9ΗΤ) οι αναπληρωτές   και ωρομίσθιοι αναπληρωτές προσκομίζουν σε φωτοτυπίες όλες τις υπό αναγνώριση  προϋπηρεσίες που διαθέτουν με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά. Αφού εξεταστούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο το αρμόδιο τμήμα προβαίνει στη μισθολογική κατάταξη. Το επόμενο σχολικό έτος οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επαναλαμβάνουν ακριβώς την ίδια διαδικασία, για τους προσλαμβανομένους εκπαιδευτικούς, που σε ποσοστό άνω του 80% αφορά τα ίδια άτομα.

 

    Για το λόγο αυτό προτείνουμε, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης που προσλαμβάνει τον αναπληρωτή,  να μπορεί να αξιοποιεί τον ΟΠΣΥΔ για την έκδοση της Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας αντί να ακολουθεί τη χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία της αναζήτησης  των πρωτότυπες Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας από κάθε Διεύθυνση που έχει υπηρετήσει ο αναπληρωτής. Επίσης, για αρτιότερη ενημέρωση, προτείνουμε την ανάρτηση των Βεβαιώσεων Προϋπηρεσίας  στο ΟΠΣΥΔ, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης .

 

Επιπλέον, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα όπου ο ΟΠΣΥΔ υπολογίζει την προϋπηρεσία από την ημέρα της υπουργικής απόφασης-πρόσληψης και όχι από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας που μπορεί να αποκλίνει κατά μία ή δύο ημέρες, προτείνουμε τη δημιουργία ενός υποπρογράμματος στο πληροφορικό πρόγραμμα του ΟΠΣΔΥ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διάκρισης των προϋπηρεσιών ως εξής:

 

Συνολική προϋπηρεσία για διορισμό  …… έτη …… μήνες ……ημέρες ……   (από ημερομηνία ΦΕΚ)

Συνολική δημόσια προϋπηρεσία             …… έτη …… μήνες ……ημέρες …… (από ανάληψη υπηρεσίας)

 

Επισημαίνεται ότι η ενημέρωση του ΟΠΣΥΔ, που αποτελεί Πιστοποιημένο λειτουργικό πρόγραμμα, διενεργείται  από πιστοποιημένους χρήστες  των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και κατά συνέπεια η καταχωρηθείσα Προϋπηρεσία είναι αναμφισβήτητη.

Για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατ’ επανάληψη (και αποτελούν ποσοστό πάνω από 80% του συνόλου που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο) να λαμβάνεται υπόψη  η απόφαση χορήγησης ΜΚ ή το ΑΔΚΥ του προηγούμενου σχολικού έτους  και σε αυτό να προστίθεται η προϋπηρεσία του σχολικού έτους αυτού  (που ήδη έχει καταχωρηθεί στο ΟΠΣΥΔ) και να βγαίνει άμεσα η νέα απόφαση χορήγησης ΜΚ, χωρίς προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών.

Τέλος για όλες τις προϋπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα προτείνουμε να μην προσκομίζονται Βεβαιώσεις Ενσήμων όπως γίνεται και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

 

         Τα παραπάνω, εφόσον υλοποιηθούν, εξοικονομούν χιλιάδες εργατοώρες αλλά και μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων  προς όφελος των εργαζομένων και των υπηρεσιών μας.

 

 

Μετά τιμής  για το Δ.Σ. του ΣΥΠΥΥΠ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ                      ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...