Home / Featured / Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφίας Ζαχαράκη, για την εισαγωγή του εθελοντισμού στα σχολεία

Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφίας Ζαχαράκη, για την εισαγωγή του εθελοντισμού στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:14 μμ Αύγουστος 27th, 2019  


Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με εκπροσώπους φορέων που μπορούν να παράσχουν δωρεάν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος σπουδών, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ κ. Αλέξια Κατσαούνη, την Αντιπρόεδρο κ. Λένα Παπαλεξοπούλου, τη Διευθύντρια κ. Εκάβη Βαλλερά και τη Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη κ. Βιβή Ανθοπούλου.

Οι εκπρόσωποι του ΔΕΣΜΟΥ και του Ιδρύματος Λαμπράκη παρουσίασαν στην Υφυπουργό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», που συστήνει στους μαθητές, μέσω βιωματικών προσεγγίσεων, τις έννοιες της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μέχρι σήμερα, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 511 δημόσια σχολεία στις 13 περιφέρειες της χώρας, εμπλέκοντας 51.632 μαθητές και 3.871 εκπαιδευτικούς, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα καλλιέργειας του αισθήματος της ενεργού πολιτειότητας.

Η κα. Ζαχαράκη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του προγράμματος, καθώς και για τις πρακτικές πτυχές υλοποίησής του, ενώ επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου να εντείνει τις προσπάθειες για το σχεδιασμό και την ένταξη νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών, με στόχο την πολύπλευρη διαπαιδαγώγηση των μαθητών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...