Home / Featured / Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ για τους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ για τους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 5:14 μμ Αύγουστος 5th, 2019  


Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της μετά τη συνάντηση με το ΑΣΕΠ.

Η συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με την κα. Καλλιόπη Στάγκα, Γενική Διευθύντρια Α.Σ.Ε.Π. και την κα. Δέσποινα Σιμιτζόγλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣΕΠ, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 και ώρα  11:00, ύστερα  από το αίτημα της Ομοσπονδίας με αρ.πρ.106/22-07-2019.

Στη συνάντηση παρέστησαν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. η πρόεδρος και Αιρετή ΚΥΣΕΕΠ κα. Μπουλμέτη, η γενική γραμματέας κα. Χατζηδρόσου και ο οργανωτικός γραμματέας κ. Βολκίδης.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις επί των σοβαρών θεμάτων που ανακύπτουν.

Η συνάντηση διήρκεσε 2 ώρες περίπου.

Αναλυτικότερα ενημερωθήκαμε για τα εξής θέματα:

1) Έκδοση Πινάκων:

  • Έχουν σταλεί ήδη τα δεδομένα του ΟΠΣΥΔ για τους πίνακες της 1ΕΑΕ και αναμένονται σύντομα (μπορεί μέχρι σήμερα το απόγευμα ή τη Δευτέρα) τα δεδομένα για τους πίνακες της 2ΕΑΕ.
  • Μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για μία καινούργια διαδικασία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η οποία αφορά σε τεχνικές λεπτομέρειες της σύγκρισης των αποτελεσμάτων του ΟΠΣΥΔ με τα αποτελέσματα των αιτήσεων των υποψηφίων του ΑΣΕΠ, πράγμα το οποίο φέρει έναν νέο τρόπο επεξεργασίας στα δεδομένα, διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια και απαιτεί παραπάνω χρόνο.
  • Ως προς το ερώτημά μας για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης προσωρινών πινάκων, η απάντηση ήταν ότι το διάστημα πέντε με δεκαέξι Αυγούστου (5-16/8) είναι περίοδος αδειών, συνεπώς η διαδικασία θα προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς.

è  Επισημάνσεις ΑΣΕΠ και η θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ:          

Οι προκηρύξεις που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας είναι πέντε (5) και το ΑΣΕΠ τις μελετά συνολικά. Ωστόσο, θα βγάζει αποτελέσματα για την κάθε μία σταδιακά.

Τονίσαμε από μεριάς μας ότι η έκδοση των προσωρινών πινάκων είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης των οριστικών πινάκων και των διορισμών εντός του 2019.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  IMPACT: Εξαιρετικά χαμηλά τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας των μαθητών/τριών

Ζητήσαμε σαφές χρονοδιάγραμμααλλά το ΑΣΕΠ δε δεσμεύτηκε σε αυτό λόγω της πολυπλοκότητας και συνθετότητας της νέας διαδικασίας καθώς και την αδυναμία πρόβλεψης του αριθμού των ενστάσεων.

è  Στοιχεία μίας πρώτης διερεύνησης από τον ΑΣΕΠ:

–          Σύμφωνα με πληροφορίες από ένα πρώτο συγκριτικό έλεγχο των πινάκων της 1ΕΑ με τις αιτήσεις των υποψηφίων στο ΑΣΕΠ , φαίνεται ότι υπάρχουν  διαφορές οι οποίες όμως μπορεί να επιλυθούν με τη συνεργασία ΑΣΕΠ- Υπουργείο Παιδείας (π.χ. διαφορές ως προς τη διατύπωση των προσωπικών στοιχείων).

–          Επισυνάφθηκε ότι σε πολλά πτυχία του ΕΒΠ υπάρχουν διαφορές στην αναγραφή του βαθμού, δηλαδή κάποιοι υποψήφιοι έχουν δηλώσει μικρότερο βαθμό πτυχίου στην αίτηση του ΑΣΕΠ σε σχέση με αυτό που έχει καταχωρηθεί στον ΟΠΣΥΔ.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι αμέσως μετά τις 19/08/2019 θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων, η οποία θα καθορίσει και την έκδοση των προσωρινών πινάκων.

2)  Εκπρόθεσμα Παράβολα:

Ως προς το ζήτημα των παραβόλων, το ΑΣΕΠ εξετάζει τη διαφορά στην ημερομηνία πληρωμής μεταξύ προθεσμίας αιτήσεων ΑΣΕΠ και προθεσμίας χρήσης και πληρωμής του ηλεκτρονικού παράβολου κι ως προς αυτό θα εκδώσει απόφαση από το συλλογικό όργανο του ΑΣΕΠ πριν την έκδοση των προσωρινών πινάκων.

3)Απορριφθέντες 2018-2019:

Αναφερθήκαμε διεξοδικά στο ζήτημα των απορριφθέντων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2018-19 και στην προτεινόμενη διάταξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς επίλυση του θέματος αυτού.

Οι παρευρισκόμενες εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ μας απάντησαν ότι αυτό είναι πια θέμα του Υπουργείου Παιδείας και πως  το ΑΣΕΠ έχει αποφανθεί επ’ αυτού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σχολείο για όλους! Παιδιά ισότιμα μέσα στην τάξη

4) Επιμέρους θέματα που διευκρινίστηκαν:

  • Βεβαιώσεις ΚΕΠΑ – ζητήματα ημερομηνιών λήξης/ανανέωσης:Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για το λόγο αυτό προτάθηκε από το ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι να προβούν σε ενστάσεις, ώστε να εξεταστεί η κάθε περίπτωση και να επέλθει η ευθυγράμμιση των όποιων ζητημάτων.
  • Προϋπηρεσία ΣΔΕ:Το ΑΣΕΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε νααρθούν οι δυσκολίες και να συνυπολογιστεί η συγκεκριμένη προϋπηρεσία.  
  • Προϋπηρεσία στα σχολεία μέσω Κοινωφελούς εργασίας:Σύμφωνα με την εκτίμηση των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ η διάταξη για την προϋπηρεσία αναφέρει ρητά τη φράση: «Για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίαςπροσωρινού αναπληρωτή» (Δ11-ΦΕΚ 2ΕΑΕ).
  • Σεμινάρια 7 μηνών:Σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί ημεροχρονολογιακά οι 7 μήνες και το ΑΣΕΠ οφείλει να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα της προκήρυξης.
  • Λογοθεραπευτές ΑΕΙ –  ΠΕ21:Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα  για τους ΠΕ21, που τα πτυχία έχουν αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμα και μη αντίστοιχα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα Τριτοβάθμια Ιδρύματα ΑΕΙ. Το θέμα είχε λυθεί από πέρσι.

Τέλος, μας δήλωσαν ότι το ΑΣΕΠ έχει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας για την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα εξακολουθεί να επιβλέπει συνεχώς τη διαδικασία  μέσω παρεμβάσεων να διεκδικεί και να στηρίζει τους συναδέλφους προκειμένου να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις και οι προγραμματισμένοι διορισμοί. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από τη στιγμή που ξεκίνησε η έκδοση του νόμου έως τώρα, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις 479 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό ...