Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 23/08/2019, 20:47


Στα μέσα της χρονιάς η ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε:

2:23 μμ Αύγουστος 5th, 2019

Στα μέσα της χρονιάς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες στην τηλεόραση του OPEN η Υπουργός Παιδείας.  Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Για το άνοιγμα των σχολείων

Τι χρειάζεται για να ανοίξουν τα σχολεία; Δύο βασικά πράγματα: Πρώτον βιβλία και δεύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία στα δημοτικά και τα γυμνάσια είναι ήδη στις αίθουσες εδώ και πολύ καιρό, ενώ τα βιβλία στα λύκεια θα είναι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Άρα είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για την διανομή των βιβλίων. Για τους εκπαιδευτικούς: Προχωράνε όλες οι διαδικασίες για να βγουν οι πίνακες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προκηρύξει 10.000 θέσεις για εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, αλλά δεν είχε φροντίσει να υπάρχει ούτε 1 ευρώ γι’ αυτό. Ήταν απλά εξαγγελία για τα μάτια του κόσμου και μηδέν ευρώ για την υλοποίηση της. Εμείς έχουμε πει ότι το βασικό μέλημα μας είναι να καταγράψουμε τα κενά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και από κει και πέρα να προχωρήσουμε στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Βάσει όμως αυτής της απογραφής όχι στα τυφλά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόγραμμα και Εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό»

Η προκήρυξη της ειδικής αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία ήμασταν σύμφωνοι, για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, δεν είχε υλοποιηθεί όταν αναλάβαμε. Επισπεύσαμε τις διαδικασίες με το ΑΣΕΠ. Πιέζουμε πάρα πολύ για να προχωρήσει η κατάσταση, αλλά δυστυχώς με αυτά που παραλάβαμε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη μέσα στο Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα μέσα της χρονιάς. Οπότε προχωράμε κανονικά με τους διορισμούς αναπληρωτών και στην ειδική αγωγή, και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και από το ΑΣΕΠ θα προχωρήσουμε στους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΣΥΠΥΥΠ: Απλοποίηση διαδικασιών – Αναγνώριση προϋπηρεσιών για μισθολογική εξέλιξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Προς: Γενική Διεύθυνση Εκπ. Προσωπικού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης                                            Κοιν: 1. ...

Μοιράσου!