Home / Featured / Η ΠΕΑΔ για τη συμμετοχή της στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Η ΠΕΑΔ για τη συμμετοχή της στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 11:05 μμ Αύγουστος 27th, 2019  


Η Π.Ε.Α.Δ. εκφράζοντας θεσμικά τους αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια εκπ/ση παρέστη σήμερα κατόπιν αιτήματός της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Στην παρέμβασή μας τονίστηκαν τα ακόλουθα:

  1. Ως ΠΕΑΔ επιθυμούμε τη συνεργασία με την ΟΛΜΕ αφού οι αναπληρωτές συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα και αποτελούμε μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας τους λειτουργούς της δημόσιας εκπ/σης.
  2. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή παράλληλα με την υλοποίηση των 4.500 στην Ειδική εφόσον η Εκπαίδευση λογίζεται ως ενιαία οντότητα.
  3. Διατυπώσαμε τους λόγους που θεωρήσαμε σημαντικούς για να υποστηρίξουμε τον περασμένο Ιανουάριο το τότε προτεινόμενο σχέδιο διορισμών που έγινε ο ν.4589/2019. Οι σημαντικότεροι ήταν και παραμένουν οι εξής: αναγνώριση προϋπηρεσίας έως τους 120 μήνες όταν το ισχύον καθεστώς ήταν έως τότε ο ν.3848/2010 και ενώ είχε επιχειρηθεί η απαράδεκτη «ρύθμιση Φίλη» που τελικά αποσύρθηκε. Επίσης, η κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού και η τακτοποίηση του πίνακα των αναπληρωτών μετά από μια δεκαετή τουλάχιστον περίοδο στρεβλώσεων και αδικιών.
  4. Καταστήσαμε σαφές προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ότι θεωρούμε απαραίτητο αυτή τη στιγμή να προταχθεί το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή.

Η Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσει να αποτελεί τον αξιόπιστο θεσμικό συνομιλητή εκπροσωπώντας τους «είλωτες» της εκπαίδευσης, τους «νομάδες» εκπαιδευτικούς μέχρι την οριστική αποκατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος

 


 

2 Σχόλια

  1. Δεν εκπροσωπούν τους αναπληρωτές, αλλά τον εαυτό τους. Μετά τη συνεργασία με τον πρώην υπουργό Παιδείας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, να εφαρμοστεί ο νόμος Γαβρογλου. Οι υπόλοιποι αναπληρωτές έχουν προσφύγει εναντίον του νόμου, γιατί είναι «δώρο» στην ΠΕΑΔ και τα μέλη της , με προϋπηρεσία που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική με την απόφαση 527/2015.

  2. Ρέα ΤΣΑΚΟΥΛΙΑ.

    Και βέβαια γνωρίζουμε τις συναλλαγές της ΠΕΑΔ με την ΟΛΜΕ. Δεν εκπροσωπεί τους αναπληρωτές, οι οποίοι είτε είναι επιτυχόντες ,είτε νεότεροι πτυχιούχοι χωρίς προϋπηρεσία. Τεράστια προϋπηρεσία είτε χωρίς ΑΣΕΠ, είτε μέσω ιδιωτικών σχολείων. Για αυτό επιθυμεί διακαώς να εφαρμοστεί ο νόμος Γαβρογλου (μαζί τον έφτιαξαν) ή παρόμοιο σύστημα διορισμού από την Κεραμεως, που να είναι «δώρο» για αυτούς.
    Όσο για την ΟΛΜΕ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...