Home / Featured / Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες του 2020

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες του 2020

Δημοσιεύτηκε: 1:11 μμ Αύγουστος 13th, 2019  


Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ νέα απόφαση σχετικά με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Στο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» στη Γ’ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Γ’ και Δ’ τάξη Εσπερινού Γενικού οι μαθητές και οι μαθήτριες αξιολογούνται σε ενιαία τρίωρη εξέταση στην κατανόηση και παραγωγή λόγου.

Δίνονται στις μαθήτριες και τους μαθητές δύο ή τρία μη διδαγμένα κείμενα, συνολικής έκτασης έως τρεις σελίδες, ένα εκ των οποίων είναι λογοτεχνικό, σε ολοκληρωμένη ή αποσπασματική μορφή, (ποίημα, διήγημα, μυθιστόρημα ή θεατρικό έργο)• τα υπόλοιπα κείμενα μπορεί να είναι σε ολοκληρωμένη, ελαφρώς διασκευασμένη ή αποσπασματική μορφή: δημοσιογραφικά άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, δοκίμια, επιστημονικά κείμενα, αφίσες με λεζάντα, πληροφοριακά κείμενα με εικόνες, σκίτσα, πίνακες ή διαγράμματα κ.ά.), διαφορετικά μεταξύ τους ως προς το κειμενικό είδος, ώστε να αποτιμάται η αναγνωστική ικανότητα των μαθητών και μαθητριών σε ποικιλία κειμενικών ειδών.

Δείτε το ΦΕΚ


 

Ένα σχόλιο

  1. Στην Οδύσσεια του Ομήρου κατά τη διάρκεια της μακράς απουσίας του Οδυσσέα «οι μνηστήρες», κατοικούσαν στο σπίτι του και χρησιμοποιούσαν παντοιοτρόπως την περιουσία του. Ήταν δίκαιο αυτό; Φυσικά και ήταν άδικο.Oι »μνηστήρες»,ωστόσο, ως άξεστοι που ήταν αντιλαμβάνονταν την πραγματικότητα διαφορετικά. Κουτοπόνηρα. Πολλά έχει να διδαχτεί κανείς από την Οδύσσεια για την έννοια της οικίας και της περιουσίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...