Home / Featured / Ο Νεκτάριος Κορδής ενημερώνει για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ

Ο Νεκτάριος Κορδής ενημερώνει για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 10:07 μμ Αύγουστος 26th, 2019  


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ για την εξέταση των εξής ζητημάτων:

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ-ΑΙΤΗΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΈΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΗ Ε.ΔΙ.Π.

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΤΡΙΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. & ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ Ε.ΔΙ.Π. & Ε.Ε.Π. ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, Τ.Ε.Ι. & ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ .

ü  ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΕΚΠ/ΚΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ,ΕΚΠ/ΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΘΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗ Δ/ΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΩΣ ΜΕΛΗ Ε.Ε.Π

Είναι προφανές ότι στη συνεδρίαση αυτή δεν υπάρχει θέμα για τη Β΄ φάση Αποσπάσεων

μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πραγματοποιηθεί! Δυστυχώς τη στιγμή που διακηρύσσεται η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, στερείται από αυτούς το δικαίωμα – μετά από πολλά χρόνια σε δύσβατες ή και νησιωτικές περιοχές- να είναι πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους! Αποσπάσεις θωρούμε ότι μπορεί να γίνουν και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές με στόχο οι εκπαιδευτικοί να έρθουν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους! Για άλλη μια φορά θα έχουμε εκπαιδευτικούς να μην αποσπώνται σε περιοχές στις οποίες μετά από λίγες ημέρες θα έχουμε προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδικότητά τους! Υπενθυμίζουμε ότι η Β΄ φάση αποσπάσεων το 2017 έγινε στις 25 Αυγούστου και αφορούσε 570 εκπαιδευτικούς και το 2018 έγινε στις 29 Αυγούστου και αφορούσε 420 εκπαιδευτικούς. Σε κάθε περίπτωση στην συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα απαιτήσουμε έστω και τώρα να ανοίξει το σύστημα και να γίνει Β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών!

Στη συνεδρίαση αυτή θα εξεταστούν οι 320 ενστάσεις επί των αποσπάσεων! Μεταξύ αυτών υπάρχουν και εκπαιδευτικοί με πολύ σοβαρά ζητήματα υγείας, οικογενειακά ή και κοινωνικά τα οποία πρέπει να εξεταστούν με πολύ μεγάλη προσοχή και ευαισθησία!

Για την καλύτερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σας κοινοποιώ τα λειτουργικά κενά επί των οποίων έγιναν οι αποσπάσεις 2019 σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα κενά αυτά έχουν διαφοροποιηθεί μετά τις γενικές αποσπάσεις και τις αποσπάσεις σε φορείς. Τις επόμενες ημέρες (μέχρι τις 3/9) θα ζητηθούν εκ νέου τα λειτουργικά κενά  για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Στις 24 Αυγούστου εκδόθηκε η παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης του 2018/19.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 26/8/2019

 

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...