Home / Featured / ΣΔΕ: Νέες Θέσεις Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων

ΣΔΕ: Νέες Θέσεις Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων

Δημοσιεύτηκε: 11:49 πμ Αύγουστος 14th, 2019  


Νέες Θέσεις Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων στα ΣΔΕ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σ.Δ.Ε. για τη σχολική περίοδο 2019-2020, με την οποία το ΙΝΕΔΙΒΜ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους Συμβούλους Σταδιοδρομίας/Ψυχολόγους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση από 08/08/2019 (ώρα 11:00 π.μ.) έως 23/08/2019 (ώρα 15:00 μ.μ.) ενώ τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν ταχυδρομικώς ή με ταχυμεταφορές έως και τις 26/08/2019.

Τα ΣΔΕ είναι σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης, λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη κατώτερη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές. Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας αναλαμβάνει το έργο της παροχής ατομικής και ομαδικής Συμβουλευτικής με στόχο τη διευκόλυνση και υποστήριξη των εκπαιδευομένων για την είσοδο ή επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας (τα καθήκοντά του περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ).  Για την επιλογή των Συμβούλων Σταδιοδρομίας αξιοσημείωτη είναι η βαρύτητα δίνεται στην Πρόσκληση στην επιμόρφωση των υποψηφίων στα ΣΔΕ, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στο θεματικό αντικείμενο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Ο Σύμβουλος Ψυχολόγος αναλαμβάνει το έργο της παροχής ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής εκπαιδευομένων με στόχο την υποστήριξη τους στην προσπάθεια να ανταποκριθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε θέματα που αφορούν στην προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη (τα καθήκοντά του περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Για την επιλογή των Συμβούλων Ψυχολόγων βαρύνουσα θέσει κατέχει στην Πρόσκληση η επιμόρφωση των υποψηφίων στα ΣΔΕ, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στο θεματικό αντικείμενο της Ψυχολογίας.

Το ΚεΔιΒιΜ της Employ προσφέρει E-learning Επιμορφωτικά Προγράμματα που σας εφοδιάζουν με τα απαραίτητα προσόντα και σας καθιστούν ανταγωνιστικούς για θέσεις Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Συμβούλων Ψυχολόγων/σε δομές Εκπαίδευσης Ενηλίκων:
– “Online Εξ Αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων” σε συνεργασία με τα «Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης μέσω e-Learning του Πανεπιστήμιου Αιγαίου», που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάρκειας 400 ωρών, του οποίου η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης εγκεκριμένου από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

– “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δια Βίου Μάθηση: Αρχές, Φιλοσοφία & Μεθοδολογία για ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΔΒΜ”, 400 ωρών, του οποίου η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης από το ΚεΔιΒιΜ της Employ, πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Εκπαίδευση στην Επαγγελματική Συμβουλευτική & Προσανατολισμό και στη Συμβουλευτική Καριέρας, 500 ωρών (με επιπλέον δυνατότητα πρακτικής άσκησης) του οποίου η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης από το ΚεΔιΒιΜ της Employ, πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Σχολική Ψυχολογία, 400 ωρών, του οποίου η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης από το ΚεΔιΒιΜ της Employ, πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...