Home / Featured / Ν.Κορδής: Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πραγματοποιηθεί η Β φάση αποσπάσεων

Ν.Κορδής: Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πραγματοποιηθεί η Β φάση αποσπάσεων

Δημοσιεύτηκε: 4:59 μμ Αύγουστος 23rd, 2019  


Ο Νεκτάριος Κορδής ενημερώνει ότι σχετικά με τη Β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών, η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μην πραγματοποιηθεί! Δυστυχώς τη στιγμή που διακηρύσσεται η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, στερείται από αυτούς το δικαίωμα – μετά από πολλά χρόνια σε δύσβατες ή και νησιωτικές περιοχές- να είναι πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους! Αποσπάσεις θωρούμε ότι μπορεί να γίνουν και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές με στόχο οι εκπαιδευτικοί να έρθουν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους! Υπενθυμίζουμε ότι η Β΄ φάση αποσπάσεων το 2017 έγινε στις 25 Αυγούστου και αφορούσε 570 εκπαιδευτικούς και το 2018 έγινε στις 29 Αυγούστου και αφορούσε 420 εκπαιδευτικούς. Σε κάθε περίπτωση στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα απαιτήσουμε να υπάρξει έστω και τώρα να ανοίξει το σύστημα και να γίνει Β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών!

Ως εκ τούτου στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα εξεταστούν οι 320 ενστάσεις επί των αποσπάσεων! Μεταξύ αυτών υπάρχουν και εκπαιδευτικοί με πολύ σοβαρά ζητήματα υγείας, οικογενειακά ή και κοινωνικά τα οποία πρέπει να εξεταστούν με πολύ μεγάλη προσοχή και ευαισθησία!

Όσον αφορά στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν διακοπεί μόνο με προφορική εντολή  γεγονός που δείχνει σοβαρή έλλειψη σχεδιασμού. Η εκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου είναι ασαφής, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, παλινωδίες και αιφνιδιασμούς που θα δημιουργήσουν προσκόμματα στην ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων. Ο χώρος της εκπαίδευσης, δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικού ρεβανσισμού και η επιλογή στελεχών δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν δούρειος ίππος για την άλωση της κρατικής μηχανής. Ζητάμε να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες που περιλαμβάνονται στον νόμο 4547/18, ώστε τα σχολεία να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εμπόδια προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών, και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των διαδικασιών. Για το λόγο αυτό, ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής, θεωρώ ότι το Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα για να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης!

   Παράλληλα παραμένει σε εκκρεμότητα η διαδικασία επιλογής συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, η οποία είχε προχωρήσει πριν τη διενέργεια των εκλογών. Και η διαδικασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί άμεσα!

   Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα ΚΕΣΥ οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!

Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα επιδιώξουμε να γίνει συζήτηση και εισήγηση επί των ζητημάτων αυτών! Για το ίδιο ζήτημα παραμένουν σε εκκρεμότητα και οι μετατάξεις στη Σιβιτανίδειο.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 22/8/2019

Νεκτάριος Κορδής,


 

Ένα σχόλιο

  1. Κάθε επί πλέον ημέρα που παραμένουν οι ίδιοι διευθυντές εκπαιδεύσεως είναι όνειδος.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...