Home / Featured / Μεταπτυχιακά χωρίς τέλη φοίτησης που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς

Μεταπτυχιακά χωρίς τέλη φοίτησης που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 12:10 μμ Αύγουστος 16th, 2019  


Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Φιλοσοφία: Κείμενα, Ερμηνείες, Πρακτικές  λειτουργεί από το ακαδ. έτος 2018-19 και υποστηρίζεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (Τομέας Φιλοσοφίας), το Τμήμα Νομικής και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Παρέχει εξειδικευμένες σπουδές εμβάθυνσης στη Φιλοσοφία, με έμφαση αφενός στην ιστορική εξέλιξη της φιλοσοφικής σκέψης και αφετέρου στη φιλοσοφική πραγμάτευση των πεδίων της ηθικής, της πολιτικής και του δικαίου.

 

Η φοίτηση διαρκεί τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (90 ECTS). Οι φοιτητές αναμένεται να παρακολουθήσουν επιτυχώς πέντε (5) κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα-σεμινάρια και να συγγράψουν διπλωματική εργασία. Για τη φοίτηση στο Πρόγραμμα δεν απαιτείται η καταβολή διδάκτρων ή τελών φοίτησης.

 

Το ΠΜΣ περιλαμβάνει δύο Ειδικεύσεις:

α. Ιστορία της Φιλοσοφίας

β. Πολιτική, Ηθική, Δίκαιο

O ανώτατος αριθμός εισακτέων ορίζεται σε τριάντα (30) ετησίως: δεκαπέντε (15) για κάθε Ειδίκευση. Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η προκήρυξη γίνεται κάθε Ιούνιο, οι αιτήσεις υπο­βάλλονται τον Σεπτέμβριο και οι γραπτές εξετάσεις επιλογής διεξάγονται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ.,
Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (παλαιό κτήριο Φιλοσοφικής Σχολής, γραφείο αρ. 215) από 2 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Συνημμένα Αρχεία:
ΔΠΜΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ 
Στη σελίδα https://www.edlit.auth.gr έχει αναρτηθεί η Προκήρυξη για τη διαδικασία εισαγωγής στο Διιδρυµατικό Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστηµατική Φιλοσοφία». Οι αιτήσεις κατατίθενται από 02.09.2019 έως 04.10.2019. Στην ίδια σελίδα έχουν επίσης αναρτηθεί η ύλη των εξετάσεων καθώς και ο κατάλογος των προσφερόµενων µαθηµάτων.
Η Ε.Δ.Ε.

Ιδρυτικά Τμήματα του Π.Μ.Σ.:

Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

Το Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. «ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» (Φ.Ε.Κ. 4157/21-09-18) λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 έως το ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Προσφέρει τη συστηματική ειδίκευση στις ακόλουθες περιοχές της «Συστηματικής Φιλοσοφίας»:

1. Θεωρητική Συστηματική Φιλοσοφία.

2. Πρακτική Συστηματική Φιλοσοφία.

3. Φιλοσοφία της Τέχνης και της Τεχνολογίας.

 

Το Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. «ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» καταρτίζει, στο πλαίσιο της αποστολής του, επιστήμονες για τις ανάγκες της φιλοσοφικής έρευνας και της Εκπαίδευσης. Ένα σημαντικό πεδίο δραστηριότητάς του είναι η φιλοσοφική κατάρτιση αποφοίτων ΑΕΙ τόσο θεωρητικής όσο και θετικής κατεύθυνσης στα ειδικά γνωστικά πεδία της Θεωρητικής Συστηματικής Φιλοσοφίας (Γνωσιοθεωρία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, Λογική, Φιλοσοφική Λογική και Φιλοσοφία της Γλώσσας), της Πρακτικής Συστηματικής Φιλοσοφίας (Ηθική, Πολιτική Φιλοσοφία, Βιοηθική) καθώς και της Φιλοσοφίας της Τέχνης και της Τεχνολογίας. Επιδιώκεται η εμβάθυνση στην έρευνα των επιμέρους προβλημάτων των παραπάνω γνωστικών πεδίων καθώς και στην έρευνα των θεωρητικών και εννοιολογικών τους συσχετίσεων. Επιδιώκεται επίσης η συστηματική φιλοσοφική εκπαίδευση και επιμόρφωση υποψήφιων και εν ενεργεία εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Το Διιδρυματικό Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστηματική Φιλοσοφία» οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.). Το Π.Μ.Σ. έχει ελάχιστη διάρκεια σπουδών τεσσάρων (4) εξαµήνων και δεν µπορεί να υπερβαίνει τα έξι (6) εξάµηνα. Οδηγεί στο Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης (Μ.∆.Ε.) στη Συστηματική Φιλοσοφία.

 

Ο αριθμός εισακτέων στο Δ.Π.Μ.Σ. ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε είκοσι πέντε (25) φοιτητές/τριες ετησίως.

 

Το Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία» λειτουργεί χωρίς τέλη φοίτησης.

Συνημμένα Αρχεία:

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...