Home / Featured / Ν. Φασφάλης: Η Αδικία είναι πια γεγονός!

Ν. Φασφάλης: Η Αδικία είναι πια γεγονός!

Δημοσιεύτηκε: 12:21 μμ Αύγουστος 22nd, 2019  


Ανακοίνωση του Νικόλαου Φασφάλη- Αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο ρόλος των Αιρετών και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για ισονομία και δικαιοσύνη!

Ώς Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου και υπηρετώντας τις αρχές αυτές πήρα δημόσια θέση για το θέμα αυτό και κάλεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα απέτρεπαν την αδικία αυτή.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας περίμενε την καταληκτική ημερομηνία και ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν με βάση τους περυσινούς πίνακες!!!

Αυτό γεννά πρωτόγνωρες αδικίες αφού δεν θα προσμετρηθεί η περσινή προϋπηρεσία και όσοι από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες δεν είχαν καταθέσει αίτηση πέρυσι για κάποιο λόγο ή είναι νέοι που φέτος αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλο τη φετινή χρονιά αποκλείονται!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμους διορισμούς και για προσλήψεις αναπληρωτών με κατάρτιση πινάκων χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος σας θα συνεχίσω τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις μου απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που μόνο αδικίες φέρνουν.

Φασφαλής Νίκος – Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε


 

2 Σχόλια

  1. Μιλάτε για αδικία κ θαψατε τις επιτυχίες των ΑΣΕΠ στα σκουπίδια κ εξαφανισατε αναδρομικά τα δυσπροσιτα. Οι πίνακες με το σύστημα γαβρογλου θα κλείνανε για τρια χρόνια. Μέχρι κ ένα παιδί μπορεί να καταλάβει το αστείο της υπόθεσης.

  2. Κ. Φασφαλη, με όλο το σεβασμό, δεν κατανοώ τον απόλυτο τόνο και την έντονη υπογράμμιση της αδικίας που επικαλείστε. Εάν συγκροτουνταν νέοι πίνακες, πολλοί, ίσως κι εσείς να επικαλουσασταν μια άλλη αδικία, αυτή της ενδεχόμενης διαβλητοτητας των πινάκων, αφού θα καταρτίζονταν μόνο με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ , χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κατι τετοιο θα ήταν χειρότερη λύση, μια και έχουμε εθιστεί ως πολίτες στην αναξιοκρατία και την συνακόλουθη δυσπιστία και καχυποψία. Οσο για τους νέους πτυχιούχους που επικαλείστε, οι οποίοι θα στερηθουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση, είναι ένα καθαρά θεωρητικό επιχείρημα, χωρίς ορατές έμπρακτες συνέπειες, αφού ακόμη και αν υπέβαλλαν, θα βρίσκονταν στην ουρά του πίνακα, χωρίς καθόλου προϋπηρεσία και θα ήταν αδύνατο να προσληφθούν. Άλλωστε δε θα μπορούσαν να ωφεληθούν από ακαδημαϊκά κριτήρια, καθώς αυτά ισχυουν για την κατάρτιση των νέων πινάκων. Τέλος, σχετικά με τους συναδέλφους που δεν υπέβαλαν πέρυσι αίτηση εκουσίως , κατανοώ οτι ίσως να ενδιαφέρονταν να υποβάλουν εφέτος, αλλά βάσει συνθηκών και προκειμένου να τηρηθεί η έννομη διαδικασία, είναι το λιγότερο κακό να περιμένουν μια χρονια. Νιώθω την ανάγκη να λέγεται σφαιρικά η αλήθεια και ιδιαίτερα από συνδικαλιστικά πρόσωπα από τα οποία αδυνατώ να θυμηθώ κάποιες φορές που να συναίνεσαν ή να επιδοκίμασαν κάτι, έστω κι αυτό, που , όταν εκ των υστέρων πάει να αντικατασταθεί με ένα άλλο, το υπερασπίζονται με πολύ πάθος. Ευχαριστώ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...