Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση του ΣΕΔΙΕΚ για τη συνάντηση με τον αρμόδιο ΓΓ ΥΠΑΙΘ για τη Δια Βίου Μάθηση

Ενημέρωση του ΣΕΔΙΕΚ για τη συνάντηση με τον αρμόδιο ΓΓ ΥΠΑΙΘ για τη Δια Βίου Μάθηση

Δημοσιεύτηκε: 5:07 μμ Αύγουστος 12th, 2019  


Την Τρίτη 06/08/2019 και ώρα 4.00μ.μ. έγινε η συνάντηση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου μας ΣΕΔΙΕΚ με το Γενικό Γραμματέα κ. Βούτσινο.

 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ :

  • Λόγω πίεσης χρόνου και προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα των Δ.Ι.Ε.Κ την 01/10/2019 δεν έγινε καμία αλλαγή ως προς την Προκήρυξη Πρόσληψης Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ.
  • Είχε συνεξετάσει με τους Συμβούλους του το ζήτημα παράτασης Υποβολής των Αιτήσεων των Εκπαιδευτών, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη του Εξαμήνου την 1η Οκτωβρίου, την οποία έχει σαν Α’ προτεραιότητα.
  • Ενημερώθηκε για το πρόβλημα που δημιουργείται σε πλήθος Συναδέλφων με τις ασφυκτικές ημερομηνίες κατάθεσης του φακέλου με τα δικαιολογητικά τους εν μέσω θερινών διακοπών και μας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την παράταση της κατάθεσης αυτών, ακόμα και το ενδεχόμενο της ταχυδρομικής αποστολής των φακέλων προς διευκόλυνση των Εκπαιδευτών.
  • ‘Όπως μας είπε, τα κύρια προβλήματα της Προκήρυξης θα έρθει να λύσει το νέο Νομοσχέδιο που θα ετοιμάσει γύρω στον Οκτώβριο-Νοέμβριο σε άμεση συνεργασία μαζί μας, με το οποίο θα αλλάξει ριζικά ο χαρακτήρας των Δ.Ι.Ε.Κ. (θα αποκολληθεί ο θεσμός των Δ.Ι.Ε.Κ. από το παραδοσιακό «σχολικού τύπου» μοντέλο). Επιθυμούν σαν Ηγεσία να επανέλθει και επί της ουσίας ο ρόλος των Δ.Ι.Ε.Κ., δηλαδή αυτός της Επαγγελματικής Κατάρτισης, και να ανταποκρίνονται οι Ειδικότητες στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καταρρίπτοντας τις όποιες ανισότητες.
  • Θα εξετάσει τρόπους για να λυθεί το θέμα της μη εμφάνισης του ονοματεπώνυμου των Υποψηφίων Εκπαιδευτών στους Πίνακες Κατάταξης λόγω του GDPR (δε δεσμεύτηκε ότι θα το υλοποιήσει).

 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ :

  • Ο ίδιος είχε λάβει την ενημέρωση ότι τα χρήματα υπάρχουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Του έκανε μεγάλη εντύπωση όταν του αναφέραμε ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. απαντά προφορικά στα τηλεφωνήματα των Εκπαιδευτών ότι τα χρήματα για τις πληρωμές τους δεν υπάρχουν διαθέσιμα. Θα επιληφθεί του θέματος άμεσα, ώστε να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τόσο οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές όσο και οι Μη Πιστοποιημένοι.
  • Ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ποιες άλλες κατηγορίες Εκπαιδευτών παραμένουν απλήρωτες και τον ενημερώσαμε. Δε γνώριζε ότι ήταν απλήρωτοι και χωρίς Σύμβαση οι Εκπαιδευτές του Θεσμού της Μαθητείας των Δ.Ι.Ε.Κ. Έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωσή τους.

 

ΓΕΝΙΚΑ :

Η Νέα Ηγεσία των Δ.Ι.Ε.Κ. :

  • Επιθυμεί την αναβάθμιση του ρόλου των Δ.Ι.Ε.Κ. στην Επαγγελματική Κατάρτιση και για το λόγο αυτό έγινε και η αναστολή της λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων των Πανεπιστημίων, που ουσιαστικά θα σηματοδοτούσε τη σταδιακή απαξίωση και ενδεχομένως ερήμωση των Δ.Ι.Ε.Κ. αφού θα προσφέρονταν οι ίδιες Ειδικότητες.
  • Επέλυσε με Νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα πληρωμής των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών.
  • Επιθυμεί τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Εκπαιδευτών – πρόταση του Σωματείου εδώ και πολλά χρόνια – που θα φιλοξενεί ψηφιοποιημένα όλα τα δικαιολογητικά των Εκπαιδευτών, ώστε οι Συνάδελφοι να μη χρειάζεται να καταθέτουν ξανά τα ίδια δικαιολογητικά κάθε χρόνο, παρά μόνο τα πρόσφατα αποκτηθέντα.
  • Θα επιληφθεί του θέματος σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.
  • Θα μεριμνήσει για την επίλυση του θέματος της πληρωμής των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών και για το επόμενο έτος.
  • Επιθυμεί συνεχή συνεργασία μαζί μας και μάλιστα θα συνεργαστούμε στη σύνταξη της νέας Προκήρυξης του επόμενου έτους (Εξάμηνα 2020Β-2021Α).

 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...