Home / Featured / Δεν θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή πριν τον Δεκέμβριο. Δέσμευση για διορισμούς και στη Γενική εντός της 4ετίας

Δεν θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή πριν τον Δεκέμβριο. Δέσμευση για διορισμούς και στη Γενική εντός της 4ετίας

Δημοσιεύτηκε: 9:55 μμ Αύγουστος 5th, 2019  


Η Π.Ε.Α.Δ. εκφράζοντας θεσμικά την αγωνία δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων ενόψει της έναρξης της νέας σχολ. χρονιάς, τόσο για τις προσλήψεις αναπληρωτών, όσο και για το διαχρονικό ζήτημα-όνειδος της παρατεταμένης αδιοριστίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απευθύνθηκε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, αναφερόμενος στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα είπε ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν τη δημόσια Παιδεία για 10, 12, 15 χρόνια και να εξακολουθούν να ζουν με την αβεβαιότητα της ετήσιας ανανέωσης της εργασιακής τους σχέσης

Μετά από συνεννόηση με το γραφείο της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, ορίστηκε συνάντηση για σήμερα Δευτέρα 5/8 στις 10.00’. Εξαιτίας έκτακτων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων της κας Υφυπουργού ζητήθηκε αρχικά αναβολή της συνάντησης για τις 14.00’, αλλά τελικά ακυρώθηκε λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεών της.

Κατόπιν αυτού, το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. έγινε δεκτό από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γκίκα Αναστασία.

Στη συνάντηση με την κ. Γενική Γραμματέα, η ΠΕΑΔ διατύπωσε τις εξής θέσεις:

  • Την εφαρμογή του νόμου 4589/2019 για τη σύνταξη των νέων πινάκων διορισμών και προσλήψεων, που προβλέπονται να γίνουν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.
  • Την παράλληλη εφαρμογή των προκηρύξεων προσλήψεων/διορισμών για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή, ώστε να μην προκληθούν νέες στρεβλώσεις, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Το ζήτημα της προκήρυξης των 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή είναι στοιχειώδες θέμα ισονομίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης.

 

Η κ. Γενική Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΠΕΑΔ και δήλωσε πως:

  • Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι διορισμοί στην Ειδική, κάτι που δεν προβλέπεται να συμβεί πριν τον Δεκέμβριο του 2019.
  • Η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και στη Γενική Αγωγή εντός της τετραετίας.
  • Θα μεριμνήσει ώστε να προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση της ΠΕΑΔ από κοινού με όλη την πολιτική ηγεσία (Υπουργό, Υφυπουργό, Γ. Γραμματέα).

Αναμένουμε σύντομα τον εκ νέου προγραμματισμό της ακυρωθείσας σήμερα συνάντησης, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και διατηρούμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τα έννομα συμφέροντα των συναδέλφων αναπληρωτών.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...