Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 20:25


Home / Featured / Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας

Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας

Δημοσιεύτηκε: 10:27 μμ Ιούλιος 10th, 2019  


Το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ιδρύθηκε το 2019 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελώντας σημείο ιστορικής αναφοράς για τη συνεχή και ποιοτική εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, δημιούργησε το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, ως παρέμβαση στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, γνωστής ως Industry 4.0 με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην ανάπτυξη σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Αποστολή του Τμήματος είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας επιστημονικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, η καινοτομία σε θέματα θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας, η θεραπεία διεπιστημονικών αντικειμένων που συνδέουν τη βιομηχανία με την ψηφιακή τεχνολογία και η σύνδεσή του με τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας. Φιλοδοξία και αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι, όχι μόνο η δημιουργία αποφοίτων με δυνατότητες απασχόλησης στη σύγχρονη ελληνική (και διεθνή) βιομηχανία, αλλά η εκπαίδευση επαγγελματιών του μέλλοντος που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν ουσιαστικά στον κλάδο.

To όραμα του Τμήματος ακολουθεί τις βασικές πολιτικές που έχουν τεθεί διεθνώς για την ανανέωση των παραγωγικών δομών και της βιομηχανίας μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής αειφορίας. Αυτός ο στόχος μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τη διάχυση σύγχρονων ψηφιακών μορφών παραγωγής και τη βελτιστοποίησή τους μέσω των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

 

 

Σχήμα  1: Το πλαίσιο ψηφιακού μετασχηματισμού της βιομηχανίας

 

 

 

Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν την εκπαίδευση και  περαιτέρω εξειδίκευση σε διεπιστημονικά αντικείμενα που δεν θεραπεύονται εξ ολοκλήρου από τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά Τμήματα και απαιτούν τη δημιουργία ενός προσεκτικά σχεδιασμένου και

 

επιστημονικά στιβαρού προγράμματος σπουδών που θα καλύπτει ένα ευρύ πλέγμα γνωστικών αντικειμένων που συνδέονται με την ψηφιακή βιομηχανία.

Το Τμήμα προσφέρει ένα στιβαρό υπόβαθρο σε τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εστιάζοντας στη σύγχρονη, ψηφιακή βιομηχανία και στη διοίκησή της.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δομείται σε δυο κύριες κατευθύνσεις ειδίκευσης:

  • Κατεύθυνση Συστημάτων Ψηφιακής Βιομηχανίας
  • Κατεύθυνση Διοίκησης Ψηφιακής Βιομηχανίας

Οι              κατευθύνσεις                 του Προγράμματος αποτελούν ένα πλαίσιο εξειδίκευσης του προγράμματος                  σπουδών προκειμένου να εξασφαλίσει στους           αποφοίτους επαγγελματικές δυνατότητες και περαιτέρω εξέλιξή τους.

Η εκπαίδευση δομείται σε μια αλληλουχία μαθημάτων κορμού, τα οποία στη συνέχεια ακολουθούνται   από   μαθήματα

κατ’ επιλογή υποχρεωτικά και τέλος ένα σύνολο σύγχρονων μαθημάτων επιλογής, πριν την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας ή πρακτικής άσκησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών

Το πρόγραμμα σπουδών επιδιώκει την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικών με τις βασικές λειτουργίες της ψηφιακής βιομηχανίας και των  επιχειρήσεων του  κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα προσφέρει μαθήματα στην πληροφορική, τις επικοινωνίες, τη ρομποτική αλλά και την ψηφιακή οικονομία, τη διοικητική επιστήμη, στο μάρκετινγκ και τα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και τις κατευθύνσεις του μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του Τμήματος www.dind.uoa.gr

 

Εκτιμώντας τη δυναμική του επιστημονικού και επαγγελματικού χώρου της ψηφιακής βιομηχανίας, το Τμήμα προσφέρει ένα πλήρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα, εφάμιλλο των υπόλοιπων προγραμμάτων του ΕΚΠΑ σε ένα υψηλής ζήτησης και ανταγωνισμού γνωστικό αντικείμενο.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Τμήματος καλωσορίζουν τους νέους, πρωτοεισερχόμενους φοιτητές και τους εύχονται καλές σπουδές στο νέο αυτό Τμήμα.

Εκ μέρους των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ο Πρόεδρος

Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης Βαρουτάς Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα στην ιστοσελίδα www.dind.uoa.gr

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας Σχολή Θετικών Επιστημών

Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας Εγκαταστάσεις ΕΚΠΑ Ψαχνά Ευβοίας, ΤΚ 34400


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με ...