Home / Featured / Περισσότεροι από 7.500 εκπαιδευτικοί εκτός πινάκων ΕΑΕ αν ισχύσουν οι παλιοί πίνακες

Περισσότεροι από 7.500 εκπαιδευτικοί εκτός πινάκων ΕΑΕ αν ισχύσουν οι παλιοί πίνακες

Δημοσιεύτηκε: 9:48 πμ Ιούλιος 28th, 2019  


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ότι το Υπουργείο Παιδείας, επειδή δεν προλαβαίνει το ΑΣΕΠ να έχει έτοιμους οριστικούς πίνακες στην Ειδική Αγωγή, θα αντλήσει αναπληρωτές από τους πίνακες του 2018-19.

Ήδη ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής αναφέρει σε ενημερωτικό του: «Σχετικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών οι τελευταίες εξελίξεις περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση! Μετά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι νέοι πίνακες δεν θα είναι έτοιμοι εγκαίρως και συνεπώς οι προσλήψεις αρχικά αναπληρωτών θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες με βάση την παράγραφο 1.β του άρθρου 66 του ν.4589/2019! Στην περίπτωση αυτή ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες αλυσιδωτές συνέπειες».

Ο Νεκτάριος Κορδής αναφέρει στις συνέπειες:

  • Η χρήση των παλιών πινάκων ωστόσο αποκλείει ένα σημαντικό τμήμα εκπαιδευτικών που δεν υπέβαλαν αίτηση την προηγούμενη σχολική χρονιά! Σε αρκετές περιπτώσεις λόγω παραλείψεων και λαθών δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις πολλών συναδέλφων/ισσων.

  • Με βάση την παρ. 2 του άρθρου 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ106/27-6-2019) το ΑΣΕΠ πρέπει να καταρτίσει οριστικούς πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 μέχρι τις 23-8-2019. Με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, η χρήση των περσινών πινάκων κατάταξης αποκλείει νέες αιτήσεις ή και αλλαγές από εκπαιδευτικούς που με νέα μεταπτυχιακά μπορούν να μεταπηδήσουν από τον επικουρικό στον κύριο αξιολογικό πίνακα! Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από αυτούς τους εκπαιδευτικούς δεν θα εργαστούν ως αναπληρωτές/τριες τη φετινή χρονιά!

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ για τις προτιμήσεις των υποψηφίων του διαγωνισμού 3ΕΑ προκύπτει ότι αυτές έφθασαν τις 28.097. Ο αριθμός των αιτήσεων αναπληρωτών το 2018-19 ήταν 18.566 όπως προκύπτει από τα αριθμητικά στοιχεία της εξαιρετικής ιστοσελίδας super edication Βθμια Ειδική Αγωγή.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει ότι η εφαρμογή των παλιών πινάκων για προσλήψεις αναπληρωτών ενδεχομένως να αφήσει εκτός πινάκων περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς με δεδομένο ότι περίπου 1500-2000 εκπαιδευτικοί έχουν και άλλη ειδικότητα.

Στους φιλολόγους όπως είχαμε γράψει σε παλιότερο άρθρο μας οι αιτήσεις για το 2019-20 φθάνουν τις 6470 έναντι 4213 του 2018-19. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2000 φιλόλογοι θα είναι εκτός πινάκων. Μεγάλος αριθμός μαθηματικών θα μείνει επίσης εκτός πινάκων. Δείτε το άρθρο μας εδώ.

Μεγάλοι είναι και οι αριθμοί  δασκάλων και νηπιαγωγών που θα μείνουν εκτός πινάκων αν δεν εφαρμοστούν οι νέοι πίνακες όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας εδώ.

 


 

5 Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΛΑΨΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ..ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ.ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ.ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΟΡΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΑ ΝΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΔΗΛΨΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΡΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΟΤΙ ΟΕΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ.

    • Καλησπέρα σας, το γεγονός ότι τα κενά αναπληρωτών στην ειδική αγωγή καλύπτονται από ανειδίκευτο προσωπικό που αντλείται από τον επικουρικό πίνακα, επειδή τάχα «ετσι ορίζει ο νόμος», τη στιγμή που νέοι απόφοιτοι με βασικό πτυχίο ή ακόμη και με μεταπτυχιακό μένουν εκτός πίνακα, με συγχωρείτε, αλλά δεν καθιστά κανένα νόμο -που ως επί το πλείστον έρχεται να καλύψει πολιτικά συμφεροντα και σκοπιμότητες – άξιο σεβασμού. Η αξιοκρατία δεν ταυτίζεται με την τήρηση νόμων που από μόνοι τους παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι δικαίωμα των μαθητων/τριών με αναπηρία ή και εεα να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η ίση πρόσβαση δεν διασφαλίζεται από κάποιον που δεν κατεχει βασικές γνώσεις πάνω στην ειδική αγωγή και στην ενταξιακή εκπαίδευση.

    • Πολυ σωστα!!!! Αλλωστε απο αυτους τους 7500 ποσοι θα δουλευαν….καποιοι οχι ολοι….κ με το νεο νομο θα πεταχτουν στην ανεργια ατομα που χρονια στηριζουν την εκπαιδευση και τρεχουν απο δω κ απ κει….εκει δεν μας πειραζει που θα μεινουν εκτος…επισης για τη γενικη δεν ανοιξε μυτη…..που δεν θα μπουν οι νεοι….

    • Υπάρχει και άλλος νόμος που προβλέπει να γίνουν οι προσλήψεις με τους προσωρινούς πίνακες, προφανώς όμως εσένα σε βολεύει ο πρώτος…

  2. Μαθηματικός 2

    Μη λέτε βλακείες. Ο Κώστας Μουσικός είναι απόλυτα σωστός!

    Από την υπάρχει πρόβλεψη στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου – έκτρωμα του Γαβρόγλου ( τον οποίο ψήφισε χωρίς ΚΑΝΕΝΑ διάλογο ) όλα είναι απολύτως μόνιμα. Υπήρχε σαφής πρόβλεψη και αυτό θα γίνει.

    Τώρα όσον αφορά το άθλιο προσοντολόγιο Γαβρόγλου αυτό θα καταργεί αργότερα στην πράξη.

    • να φανταστώ πέρα από πτυχίο δεν έχεις τίποτα άλλο και εσύ; Ποιοί πίνακες σε βολεύουν να τους απαιτήσουμε αν είναι…

      • Μαθηματικός 2

        Πολλά νομίζεις. Κράτα τις υποθέσεις για τον εαυτό σου. Τις εξυπνάδες σου αλλού. Να κάνουμε έναν Νόμο για τον καθένα από σας για να είστε ικανοποιημένοι. Το παραμύθι της ΕΑΕ βαίνει προς το τέλος του.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...