Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 23/08/2019, 21:50


Μείωση της ύλης και επιφυλάξεις της Υπουργού για τη συνεξέταση έκθεσης-λογοτεχνίας

Δημοσιεύτηκε:

2:15 μμ Ιούλιος 25th, 2019

Η Υπουργός Παιδείας στη συνάντησή της με την ΟΛΜΕ εξέφρασε την πρόθεση της για μείωση της ύλης σε ορισμένα μαθήματα, όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ στο δελτίο τύπου της. Παράλληλα η Υπουργός εξέφρασε και τις επιφυλάξεις της για την συνεξέταση της έκθεσης με τη λογοτεχνία.

Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο από το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ:

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέθεσαν τις διαφωνίες της ομοσπονδίας τόσο με το νέο λύκειο και το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και με τις προγραμματικές δηλώσεις περί εθνικού απολυτηρίου και τράπεζας θεμάτων.

Από πλευράς υπουργού δηλώθηκε ότι θα εφαρμοστεί το σύστημα όπως αυτό έχει ψηφιστεί για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εκφράστηκε η πρόθεση για μείωση της ύλης σε κάποια μαθήματα καθώς και οι επιφυλάξεις της υπουργού σχετικά με την συνεξέταση της έκθεσης με τη λογοτεχνία και όσον αφορά την εφαρμογή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , για τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης (πράσινα τμήματα ).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόγραμμα και Εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό»
          

     

Ένα σχόλιο

  1. Αν δεν καταργήσει η υπουργός την συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας του χρόνου τέτοια εποχή θα μιλάνε όλοι για πρωτοφανές φιάσκο στις Πανελλήνιες. Και τότε μπορεί πια η κυρία υπουργός να φέρει ότι εξεταστικό σύστημα επιθυμεί. Όχι παιχνίδια στις πλάτες μαθητών και γονιών. Επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας. Έχουμε ένα μάθημα (π.χ Μαθηματικά)που για να γράψεις καλά στην Γ΄Λυκείου πρέπει να το μελετάς από την Α΄Δημοτικού και έχουμε και ένα άλλο μάθημα (π.χ Κοινωνιολογία, ΑΟΘ) που είναι μάθημα μιας χρονιές. Μόνο κάτι ισοπεδωτικά μυαλά (Γαβρόγλου) θεωρεί ότι είναι ισοδύναμα.

    Άμεση δράση τώρα. Σε λίγο θα είναι πολύ αργά

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΣΥΠΥΥΠ: Απλοποίηση διαδικασιών – Αναγνώριση προϋπηρεσιών για μισθολογική εξέλιξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Προς: Γενική Διεύθυνση Εκπ. Προσωπικού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης                                            Κοιν: 1. ...

Μοιράσου!