Home / Featured / Απάντηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών ΔΙΕΚ

Απάντηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών ΔΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 4:48 μμ Ιούλιος 3rd, 2019  


Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα ήθελε να διευκρινίσει τα παρακάτω σημεία τα οποία αφορούν στα θέματα αρμοδιότητάς του:

  1. Ως αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση του έργου των Δημοσίων ΙΕΚ, λαμβάνουμε τη μέγιστη δυνατή μέριμνα ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα των Διευθυντών των ΔΙΕΚ που αφορούν σε προμήθειες (πχ. υλικά εκπαίδευσης, γραφικής ύλης, ανταλλακτικών, επισκευών εξοπλισμού κλπ.). Προϋπόθεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών είναι να αφορούν σε δικαιολογημένες και επιλέξιμες δαπάνες λειτουργίας και να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν τηρείται πάντα το σύνολο των προϋποθέσεων αυτών από τα ΔΙΕΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις για τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  2. Είναι σε γνώση τόσο των Διευθυντών των ΔΙΕΚ όσο και των ίδιων των εκπαιδευτών ότι η επιλογή και η πληρωμή μη πιστοποιημένων εκπαιδευτών ενέχει δυσχέρειες εξαιτίας του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, συνεπώς οι όποιες καθυστερήσεις είναι σε γνώση τους.
  3. Όσον αφορά στις δαπάνες μέσω των σχολικών επιτροπών και στις πληρωμές των προμηθευτών, η διαδικασία έως την ολοκλήρωση των πληρωμών απαιτεί βάσει νόμου την αποστολή του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τα ΔΙΕΚ, κάτι το οποίο δεν τηρείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, θα ήταν αποτελεσματικότερο οι Διευθυντές των ΔΙΕΚ να εστιάσουν στην άρτια εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αντί να επιχειρούν να συντηρούν πολιτικά παιχνίδια τα οποία δεν αρμόζουν στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...