Home / HEADER-NEWS / Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη: Η ΝΔ κρύβει τις πραγματικές της προθέσεις πίσω από την επαναφορά του κανόνα 1:5

Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη: Η ΝΔ κρύβει τις πραγματικές της προθέσεις πίσω από την επαναφορά του κανόνα 1:5

Δημοσιεύτηκε: 2:31 μμ Ιούνιος 16th, 2019  


Η Νέα Δημοκρατία κρύβει τις πραγματικές της προθέσεις πίσω από την τοποθέτησή της για επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» για τις αποχωρήσεις-προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ -και εκ νέου υποψήφια στην ίδια εκλογική περιφέρεια- Μερόπη Τζούφη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφορικά με τον προγραμματισμό από την Κυβέρνηση των 15.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «είχαμε προϋπολογίσει τις 4.500 θέσεις για την ειδική αγωγή, ώστε η επόμενη χρονιά, μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας, να ξεκινήσει με μόνιμους εκπαιδευτικούς σε αυτόν τον πολύπαθο τομέα. Έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των χαρτιών στο ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, ενώ για λίγες μέρες, λόγω της προεκλογικής περιόδου, δεν είχε ολοκληρωθεί ο χρονικός ορίζοντας κατάθεσης των χαρτιών για το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ζητήσαμε να υπάρξει εξαίρεση για να ολοκληρωθεί η κατάθεση των χαρτιών και προφανώς η επόμενη διαδικασία θα γίνει μετά τις εκλογές. Ταυτόχρονα, αυτό που ζητήσαμε είναι να ανοίξει ο ΑΣΕΠ και τη δυνατότητα της κατάθεσης των χαρτιών για τη γενική εκπαίδευση, για τις επόμενες θέσεις που θα πάνε για το 2020 και το 2021, αφού εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προϋπολογίζει αυτές τις θέσεις και που τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η εκπαίδευση».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως υπάρχει μια σειρά τοποθετήσεων από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ που αμφισβητούν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Επιπρόσθετα, η ΝΔ επιμένει στην επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» από το «1 προς 1», η οποία δεν επιτρέπει πρακτικά το διορισμό κανενός εκπαιδευτικού το επόμενο διάστημα, καθώς κάθε χρόνο αποχωρούν περίπου 9.000 εργαζόμενοι και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει δεσμευτεί για πρόσληψη 1.200 αστυνομικών.

Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, η κα Τζούφη ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως όταν ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει -δίχως κανόνες- λειτουργίες του κοινωνικού κράτους, είτε αφορούν την υγεία, είτε την παιδεία, η κοινωνική πλειοψηφία ζημιώνεται και επιβαρύνεται. Δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει πως κρίσιμες δομές της Δημόσιας Υγείας, όπως η καθαριότητα και η σίτιση, θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα και τα εργολαβικά συμφέροντα, τα οποία αποδεδειγμένα κοστίζουν περισσότερο και η ποιότητα του έργου τους αμφισβητείται.

Τέλος, ερωτηθείσα για τον βαθμό δυσκολίας των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Υφυπουργός απάντησε πως κάθε χρόνο υπάρχουν διάφορες ενστάσεις, ωστόσο τα θέματα ήταν κλιμακούμενα και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις στους διορθωτές, εφόσον αυτό χρειαστεί, ενώ σημείωσε πως φέτος οι θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας είναι αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...