Home / Featured / Σχετικά με την Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που έμεινε… ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Σχετικά με την Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που έμεινε… ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Δημοσιεύτηκε: 2:52 μμ Ιούνιος 13th, 2019  


Στις 28 Μαρτίου 2019,  η Α΄ ΕΛΜΕ απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας σε σχέση με σοβαρό ζήτημα, που αφορά σε συνάδελφο αναπληρώτρια. Συγκεκριμένα, η συνάδελφος ενώ ασθένησε από καρκίνο και χρειάστηκε να εγχειριστεί και να υποβληθεί σε επώδυνες θεραπείες, εξαναγκάστηκε να πάρει δύο μήνες άδεια άνευ αποδοχών, λόγω του απαράδεκτου νομικού πλαισίου που απαγορεύει στους αναπληρωτές να πάρουν άδεια πάνω από 15 μέρες.

Η συναδέλφισσα ξαναγύρισε στην υπηρεσία, ενώ βρισκόταν εν μέσω θεραπειών και τις ολοκλήρωσε δουλεύοντας ταυτόχρονα. Όμως αυτή τη στιγμή αποστερείται από δύο μήνες προϋπηρεσίας και μάλιστα μπροστά σε πιθανούς διορισμούς ή εν πάση περιπτώσει σε εξαγγελία από το Υπουργείο Παιδείας διορισμών.

Παρά τις προσπάθειες από την Α΄ ΕΛΜΕ, με αποστολή e-mail και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες  με το γραφείο του Υπουργού και παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε από τις 22 Απριλίου Ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, ο Υπουργός ούτε ευαισθητοποιήθηκε, ούτε απάντησε.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και ειδικά ο Υπουργός δεν ασχολήθηκε με ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, που θα απαιτούσε την άμεση ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές και έχει επισημανθεί και καταγγελθεί επανειλημμένα από πολλές ΕΛΜΕ και από τη δική μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνει σάρκα και οστά και περιμέναμε ότι έστω και τώρα θα υπήρχε μία θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος της συναδέλφου μας. Επιτέλους πρόκειται για το Υπουργείο που έχει την ευθύνη της μόρφωσης των παιδιών μας. Αυτές τις «αξίες» θα διδάξει;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...