Home / HEADER-NEWS / Πρόσκληση για τη Διεθνή Διάσκεψη για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Πρόσκληση για τη Διεθνή Διάσκεψη για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Δημοσιεύτηκε: 4:28 μμ Ιούνιος 6th, 2019  


Η αλλαγή του κλίματος επηρεάζει όχι μόνο το μέλλον μας, αλλά και την ιστορία μας. Η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη και κυρίως τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποβαθμιστούν ή και να αφανιστούν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Ελλάδα, ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να συνεισφέρει αφενός στην προστασία της και αφετέρου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά: Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση», στις 21 και 22 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, αρχαίο πολιτισμό και ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικά μνημεία.

Η ελληνική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, την UNESCO και τον Διεθνή Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), στοχεύει στη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με την αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, παραδοσιακών τεχνικών και καινοτόμων τεχνολογιών, φιλοδοξώντας παράλληλα να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

Κατά τις επιστημονικές εργασίες της  Διάσκεψης, διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί από όλον τον κόσμο, θα καταγράψουν την παρούσα κατάσταση και θα παρουσιάσουν προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά.

Αναλυτικές πληροφορίες για την ελληνική πρωτοβουλία και το πρόγραμμα της Διάσκεψης μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ccich.gr.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...