Home / Featured / Πρόγραμμα ΝΔ: Ειδικές Τάξεις για τα παιδιά των προσφύγων

Πρόγραμμα ΝΔ: Ειδικές Τάξεις για τα παιδιά των προσφύγων

Δημοσιεύτηκε: 11:12 μμ Ιούνιος 21st, 2019  


Την ίδρυση ειδικών τάξεων για τα παιδιά των αναγνωρισμένων προσφύγων ώστε να ενσωματωθούν ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα ανέφερε στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης

  • Όμως με αυτά τα χρήματα -τα σημαντικά χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- έχουμε μια ευθύνη. Να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής -με ειδική φροντίδα στις οικογένειες και στα μικρά παιδιά. Και θα δημιουργήσουμε και ειδικές τάξεις στα σχολεία μας, για να ενσωματώνουμε ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμένουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, από την ενσωμάτωση των αναγνωρισμένων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε μια ανοιχτη χώρα, δεν είμαστε μια ξενοφοβική χώρα. Αυτούς οι οποίοι έφυγαν κατατρεγμένοι από τις χώρες τους, όχι για άλλους λόγους, αλλά για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, από την καταδίωξη, και βρίσκουν καταφύγιο και άσυλο στη χώρα μας, έχουμε τη δυνατότητα να τους ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία.

Σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα της εκπαίδευσης των προσφύγων χρησιμοποιεί το σχήμα των Τάξεων Υποδοχής σε Αθμια και Βθμια εκπαίδευση ενώ υπάρχουν και οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων γνωστές ως ΔΥΕΠ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...