Home / Featured / ΠΕΑΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις εκπροσώπου της ΝΔ για προσλήψεις σε Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

ΠΕΑΔ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις εκπροσώπου της ΝΔ για προσλήψεις σε Ειδική και Γενική Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:31 πμ Ιούνιος 23rd, 2019  


Η Π.Ε.Α.Δ., εκπροσωπώντας θεσμικά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν χρόνια τώρα τα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βλάχου στην εκπομπή «η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ1 την Παρασκευή 21/6, στην οποία ανακοίνωσε ότι ο προγραμματισμός τόσο των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, όσο και εκείνοι στη Γενική Αγωγή, για τους οποίους είτε έχει δρομολογηθεί ήδη η διαδικασία από το ΑΣΕΠ, είτε πρόκειται να εκκινήσει μετά τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας από το ΣτΕ, είναι στον αέρα!

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα απομαγνητοφωνημένο:

«Από την στιγμή που οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις ανάγκες. Προφανώς είναι στον αέρα. Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση τι λέει; Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρω για την Ειδική Αγωγή 4.500, δεν το μελέτησε κανείς. Δεν μας είπε να συμμετέχουμε, να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό, σαν προεκλογικές δυνάμεις εννοώ, βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι η αυριανή κυβέρνηση εάν δεν γίνει η πρόσληψη 4.500 διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να πει είδατε, αν ήμασταν εμείς  κυβέρνηση θα παίρναμε. Από πού θα πληρωθούν;»

Τέτοιες απόψεις όχι μόνο προσβάλλουν τη δημόσια εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό, αλλά και τους συμβασιούχους λειτουργούς της, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στην ειδική και στη γενική αγωγή, οι οποίοι για πάνω από δέκα χρόνια προσφέρουν κάτω από το απαξιωτικό καθεστώς του «μόνιμου» συμβασιούχου τις υπηρεσίες τους σε κάθε εσχατιά της χώρας!

Επιπλέον, τέτοιες απόψεις προσβάλλουν την αυτονόητη αρχή για κάθε ευνομούμενο κράτος της συνέχειας του κράτους!

Καλούμε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς τον κ. Βλάχο και να δηλώσει με σαφήνεια ότι θα σεβαστεί τόσο τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και εκείνους που έχουν προγραμματιστεί για τη Γενική Αγωγή για τα σχολικά έτη 2020 και 2021, δεδομένου ότι οι διορισμοί αυτοί είναι το ελάχιστο που πρέπει η Πολιτεία να υλοποιήσει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα από το όποιο έχουν αποχωρήσει την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί!

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι νούμερα. Είναι εκείνοι και εκείνες που με πατριωτισμό, επιστημονική πληρότητα και αυταπάρνηση υπηρετούν το Δημόσιο Αγαθό της Εκπαίδευσης!

Καλούμε έγκαιρα τις πολιτικές ηγεσίες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατάρτιση νέων πινάκων σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4589/2019 δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν να οδηγήσει σε περιπέτειες την έναρξη της επόμενης σχολ. χρονιάς.

Η ομαλή λειτουργία ενός Δημόσιου Αγαθού σ’ένα ευνομούμενο κράτος είναι αυτονόητο δικαίωμα για όλους του πολίτες και υποχρέωση της Πολιτείας.

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Δυστυχώς θα αποφασίσουμε να ψηφίσουμε ή τον ψεύτη ή τον άλλον που θέλει να τα κάνει όλα ιδιωτικά ή θα ρίξουμε άκυρο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...