Home / Featured / Φίλης-Μπακογιάννη για την εκπαίδευση στην ΕΡΤ

Φίλης-Μπακογιάννη για την εκπαίδευση στην ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: 1:40 μμ Ιούνιος 3rd, 2019  


Tην αντίθεσή της με τη θέση του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη που υποστήριζε την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ΕΡΤ, απαντώντας στο Νίκο Φίλη που υπενθύμισε τις απόψεις που είχε διατυπώσει ο  δολοφονημένος πρώην σύζυγός  της  σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ στις 7 Νοεμβρίου 1976.

Αυτό δείχνει την απόσταση που έχει πλέον η ακραία νεοφιλελεύθερη ΝΔ από παλιότερες δημοκρατικές φιλελεύθερες απόψεις και θέσεις και η υιοθέτηση εκ μέρους της ΝΔ και του  Κυριάκου Μητσοτάκη αντιλήψεων όπως  «οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο» ή «οι μαθητές είναι πελάτες», όπως είπε ο Νίκος Φίλης.

Ταυτόχρονα,  η κυρία Μπακογιάννη κήρυξε την επιστροφή στον αυταρχισμό και το ολοταχώς προς τα πίσω στην εκπαίδευση, μιλώντας για διάλυσή της μετά το 1981, αμφισβητώντας –όπως της επισήμανε ο Νίκος Φίλης- τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις στην εκπαίδευση και προτείνοντας την επαναφορά του «επιθεωρητισμού» και του αυταρχικού ελέγχου στην εκπαίδευση. Ακόμη και το νόμο της κυρίας Γιαννάκου για το άσυλο έκρινε ως λάθος στην ίδια συζήτηση η κυρία Μπακογιάννη μέσα στο νεοφιλελεύθερο – αυταρχικό οίστρο που έχει καταλάβει τα στελέχη της ΝΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο το μόνο που βρήκε να προτείνει η κυρία Μπακογιάννη για την εκπαίδευση ήταν η δημιουργία και άλλων πρότυπων ή πειραματικών σχολείων, για να της απαντήσει ο Νίκος Φίλης ότι η ΝΔ μιλάει για 1000 παιδιά, ενώ, ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκατοντάδες χιλιάδες των μαθητών, ενώ,  από το 2016 (επί υπουργίας Φίλη) και στη συνέχεια τα σχολεία λειτουργούν κανονικά από την πρώτη μέρα με όλο το προσωπικό και τα βιβλία στη θέση τους.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...