Τι είπε ο αρχηγός της ΝΔ για το διαγωνισμό της Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε:

11:56 μμ Ιούνιος 16th, 2019

Για ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ειδικής Αγωγής που ήδη τρέχει έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Δημοσιογράφο κ. Αυτιά και την εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΪ:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μισό λεπτό. Να πάμε να τα δούμε. Νομίζω κανείς δεν διαφωνεί. Είχα ξεκινήσει  τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών και των ανθρώπων οι οποίοι μπήκαν με παράνομο τρόπο. Προφανώς δεν αναφερόμαστε σε αυτούς. Θυμίζω ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησα αυτό τον έλεγχο και είμαι περήφανος που το έκανα, διότι δεν μπορεί κάποιος να κρατάει μια θέση την οποία δεν αξίζει, αλλά δεν αναφερόμαστε σε αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις, δεν ξέρω πόσες είναι, τις βρίσκουμε, αλλά αυτή είναι μία μικρή εξαίρεση. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να γίνουν. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας εκεί που έχουμε ουσιαστική ανάγκη.

 

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αστυνομικοί, γιατροί, δάσκαλοι.

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατροί και νοσηλευτές. Πρώτα νοσηλευτές.

 

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μάλιστα.

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πρώτα νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί. Ξεκινώντας με τον διαγωνισμό, ο οποίος ήδη τρέχει, της ειδικής αγωγής, θα ολοκληρωθεί. Και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλύψουμε με τακτικό προσωπικό αυτό το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχουν σήμερα πολλοί αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι για 10, 12, 15 χρόνια είναι στην ουσία όμηροι, γυρνάνε όλη την Ελλάδα, και παρέχουν με μεγάλη αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής

 

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να τελειώσει αυτό το πράγμα.

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτό δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σταδιακά. Θα δρομολογήσουμε προσλήψεις τακτικού προσωπικού και στην εκπαίδευση στα πλαίσια των δυνατοτήτων που θα έχουμε.

 

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μάλιστα.

πηγή: Γραφείο Τύπου ΝΔ

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τροποποίηση καταληκτικής ημερομηνίας ελέγχου αιτήσεων απόσπασης

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 116124/Ε2/18/07/2019 (ΑΔΑ: ΨΩΙΛ4653ΠΣ-ΩΨ8) εγκυκλίου με θέμα ...

Μοιράσου!