Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 21/10/2021, 13:47


Home / HEADER-NEWS / ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: «Για τα δύο χρόνια από τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου-Δημήτριου στο προαύλιο του σχολείου από αδέσποτη σφαίρα»

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: «Για τα δύο χρόνια από τον άδικο χαμό του μικρού Μάριου-Δημήτριου στο προαύλιο του σχολείου από αδέσποτη σφαίρα»

Δημοσιεύτηκε: 12:26 μμ Ιούνιος 4th, 2019  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Προς: Εκπαιδευτικούς, ΔΟΕ, Γονείς, Μ.Μ.Ε.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

κλείνουν  δύο χρόνια από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή μας Μάριου-Δημήτριου, από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του, συνέπεια της εγκληματικής ολιγωρίας τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και του κράτους, αφού, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στις Αχαρνές η παραβατικότητα – εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, όλοι κωφεύουν υποθάλποντας στην ουσία αυτή την κατάσταση. Οι αιτίες που γεννούν και  θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα είναι ακόμα ΕΔΩ.

Η συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής μας (έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής. Η εγκληματική δραστηριότητα με αιχμή το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, το λαθρεμπόριο γενικά που αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, βρίσκονται διασυνδέσεις με μηχανισμούς του αστικού κράτους, γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν διάθεση πέντε self tests στους μαθητές από 14/10 μέχρι 23/10

Ο Σύλλογός μας στη μνήμη αυτού του αθώου παιδιού καλεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς, να πραγματοποιήσουν δράσεις (ενός λεπτού σιγή, διάβασμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου, ζωγραφική κ.ά.)  με τους μαθητές τους και να μιλήσουν για τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν και για τις αιτίες που γεννούν την παραβατικότητα.

Συμμετέχουμε σε ειρηνική κινητοποίηση με τη μορφή Καθιστικής Διαμαρτυρίας και κλείσιμο μιας ώρας της οδού Φιλαδελφείας (στο Δημαρχείο Αχαρνών), το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 17:45. μαζί με την Ένωση Γονέων Αχαρνών και το Σύλλογο Γονέων του 6ο Δ. Σ. Αχαρνών.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Μάρτιο - Απρίλιο οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τις Αστυνομικές Σχολές

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...