Home / Featured / Αναμένουμε την απάντηση αρμόδιας επιτροπής ΣτΕ για το ξεπάγωμα των διαδικασιών προσλήψεων εκπαιδευτικών

Αναμένουμε την απάντηση αρμόδιας επιτροπής ΣτΕ για το ξεπάγωμα των διαδικασιών προσλήψεων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 3:49 μμ Ιούνιος 26th, 2019  


Σύμφωνα με τα όσα γράφει το especial. gr και το οποίο επικαλείται νεώτερες πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, θα λάβει το Υπουργείο την απάντηση από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με την εξαίρεση των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ από το νόμο των εκλογών. Θετική τουλάχιστον για την Ειδική Αγωγή Το Υπουργείο αναμένει θετική την απάντηση της Τριμελούς Επιτροπής του ΣτΕ, τουλάχιστον για τις Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ.

Πηγή: www.especial.gr

Σημειώνουμε ότι όπως είχε ανακοινώσει με δελτίο τύπου του το ΥΠΠΕΘ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα στις 13/6. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου:

13-06-19 Αίτημα του Υπουργείου προς το ΣτΕ για τους 15.000 διορισμούς στην Εκπαίδευση

Αίτημα προς στην αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το οποίο ζητά την εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών.

Η εξαίρεση αφορά τους 4.500 μόνιμους διορισμούς  Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και 10.500 εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2020 – 2021 και 2021 – 2022 και την κατάρτιση των νέων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...