Home / Featured / Αυξημένο το ποσό για προσλήψεις αναπληρωτών σε Τάξεις Υποδοχής και Ενισχυτική στα Γυμνάσια

Αυξημένο το ποσό για προσλήψεις αναπληρωτών σε Τάξεις Υποδοχής και Ενισχυτική στα Γυμνάσια

Δημοσιεύτηκε: 3:25 μμ Ιούνιος 1st, 2019  


Αυξημένο συγκριτικά με πέρσι είναι το κονδύλι για τα προγράμματα που θα δώσουν προσλήψεις αναπληρωτών σε Τάξεις Υποδοχής και Ενισχυτική Διδασκαλία.  Όπως προκύπτει από την πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για τα δυο αυτά προγράμματα η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 35.601.008,70 €.

Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι το περσινό ποσό  ανέρχονταν σε 33.045.199,00 € οπότε και προκύπτει αύξηση 2,5 εκ. ευρώ γεγονός θετικό για τον αριθμό των προσλήψεων αναπληρωτών ιδίως στις Τάξεις Υποδοχής που και φέτος έδωσαν πολλές προσλήψεις.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας Η Δράση αποτελεί ειδική υποστήριξη μαθητών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, με χαμηλό επίπεδο ελληνομάθειας με στόχο τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων κυρίως στο γραμματισμό ώστε αυτοί να καταστούν ικανοί να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα σπουδών τους και να παραμείνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους.

Μέσω της Δράσης διαμορφώνεται ένα ευέλικτο σχήμα αυτοτελούς διδακτικής παρέμβασης και κοινωνικο-συναισθηματικής υποστήριξης όταν απαιτείται (Τάξεις υποδοχής ΖΕΠ, ΔΥΕΠ), με σκοπό να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους μαθητές να προσαρμοστούν και να παρακολουθήσουν στη συνέχεια τα μαθήματα στις κανονικές τάξεις με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ισότιμη πρόσβαση και η αποτελεσματική ένταξη των προαναφερόμενων μαθητών συμβάλλοντας στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Επίσης, η Δράση αποσκοπεί στην εκπαίδευση και την ομαλή προσαρμογή των παιδιών προσφύγων παρέχοντάς τους τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε αυτοτελείς δομές με προσφερόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο δίνει έμφαση στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα (Μαθηματικά, Αγγλικά, ΤΠΕ, Φυσική αγωγή, Αισθητική αγωγή, Πολιτισμός κ.λπ.) ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης. Για την υλοποίηση των αυτοτελών αυτών διδακτικών παρεμβάσεων (Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ και ΔΥΕΠ) α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης
προβλέπεται απασχόληση εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για την ειδική υποστήριξη των μαθητών.

Συμπληρωματικά, υλοποιούνται δράσεις δημοσιότητας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...