Home / 1stpage / Ζει και βασιλεύει η πρόταξη στους πίνακες διορισμού

Ζει και βασιλεύει η πρόταξη στους πίνακες διορισμού

Δημοσιεύτηκε: 5:51 μμ Μάιος 6th, 2019  


Δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή που μας έστειλε αναγνώστης μας:

 

Μετά από δέκα χρόνια, ήρθε η πρώτη προκήρυξη μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ. Πρόκειται για την  υπ΄ αριθμ. 3ΕΑ/2019, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 12/τ.Προκ.ΑΣΕΠ/24-4-2019. Ήρθε! Αλλά δεν ήρθε μόνη της. Τη συνοδεύει μια τεράστια αδικία ως προς τον τρόπο μοριοδότησης των ακαδημαϊκών προσόντων.

 

Η προκήρυξη αυτή μοριοδοτεί τα ακαδημαϊκά προσόντα με μέγιστο τα 120 μόρια. Ο βαθμός πτυχίου μοριοδοτείται πολλαπλασιαζόμενος επί 2,5, ενώ η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου με 20 μόρια. Ως μεταπτυχιακός τίτλος νοείται και ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) των τμημάτων (τουλάχιστον) πενταετούς φοίτησης. Όμως, η διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικής απόφασης δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε για το Τμήμα Γεωπονίας, ούτε για το  Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανισότητα στη μοριοδότηση των ακαδημαϊκών προσόντων.

 

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου π.χ. 7 θα λάβει 17,5 + 20 = 37,5 μόρια. Αν όμως έλαχε να είναι απόφοιτος των προαναφερθέντων τμημάτων του ΑΠΘ, θα λάβει μόνο 17,5 μόρια.

 

Στην ουσία, το γεγονός αυτό επαναφέρει στους πίνακες διορισμού (και αναπληρωτών) την τακτική της πρόταξης, μόνο που τώρα τα κριτήρια δεν είναι κοινωνικά αλλά… το όνομα του πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησε ο υποψήφιος.

 

Έχω ενημερωθεί ότι πρόσφατα εγκρίθηκε η αναγνώριση, ως integrated masters, των πτυχίων του Τμήματος Γεωπονίας από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ. Όμως, υπολείπονται αρκετές διοικητικές διαδικασίες μέχρι τη δημοσίευση διαπιστωτικής απόφασης από τον ΥΠΠΕΘ, καταπώς ορίζει το άρθρου 46 του Ν. 4485/2017.

Χρειάζεται λοιπόν, το ΥΠΠΕΘ

-να επισπεύσει τη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων των εν λόγω τμημάτων ως integrated masters, δοθείσης της 24ης /4/2019 ως καταληκτήριας ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων ή αν αυτό δεν επιτευχθεί

-να άρει την ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υποψηφίων π.χ. με τη μη μοριοδότηση των integrated masters για τους πίνακες των ΠΕ 88.01 και ΠΕ 88.05.

 

Β.Κ.

Γεωπόνος-Εκπαιδευτικός


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...