Home / Featured / Τραγικές αδικίες στην εφαρμογή του νόμου για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Δεν θα ανεχτούμε απολύσεις αναπληρωτών

Τραγικές αδικίες στην εφαρμογή του νόμου για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Δεν θα ανεχτούμε απολύσεις αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:05 μμ Μάιος 16th, 2019  


Το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη οργή και διαμαρτυρία του για την  εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών και σχεδιασμών σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του Ν.4589/2019 αναφορικά με τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Η απόλυτη αντίθεση του κλάδου εκφράστηκε μέσω των απεργιακών αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Ιανουαρίου και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι την οριστική απόσυρση του νόμου.

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του Ν.4589/2019 παρουσιάζονται οι αρνητικές συνέπειες. Συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έπειτα από αρκετά χρόνια προσφοράς στο Δημόσιο Σχολείο και συμμετοχές σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. στους οποίους, κάποιοι, ήταν επιτυχόντες αλλά όχι διοριστέοι,  οδηγούνται  εκτός εκπαίδευσης με την αιτιολογία ότι είναι κάτοχοι πτυχίου διετούς σχολής (Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή Σχολής Νηπιαγωγών) δίχως να έχουν προχωρήσει σε «εξομοίωση» των πτυχίων τους με αυτά των Παιδαγωγικών Τμημάτων (κάτι το οποίο δεν υπήρξε προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. και για την ένταξή τους στους πίνακες των αναπληρωτών μέχρι σήμερα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί εξ’ αυτών είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εξομοίωσης αλλά δεν είχαν γίνει δεκτοί). Με τον τρόπο αυτό οδηγούνται στην ανεργία έπειτα από χρόνια προσφοράς ως αναπληρωτές – αναπληρώτριες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ιδιαίτερα στενά, σε ρύθμιση ώστε κανένας/καμιά απόφοιτος σχολής Νηπιαγωγών ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας που είναι, μέχρι σήμερα, εγγεγραμμένος/η στους πίνακες προϋπηρεσίας να μη μείνει άνεργος, εκτός εκπαίδευσης εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει κάνει «εξομοίωση» του πτυχίου του.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...