Home / Featured / Θα προκηρύξουμε σε δυο μήνες 10500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το 2020 και 2021

Θα προκηρύξουμε σε δυο μήνες 10500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το 2020 και 2021

Δημοσιεύτηκε: 7:53 πμ Μάιος 10th, 2019  


Στους διορισμούς των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας στην χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή. Ο Κώστας Γαβρόγλου έδωσε και την πληροφορία ότι σε δυο μήνες θα προκηρυχθούν και οι προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση που θα είναι για το 2020 και το 2021.

 

Ακολουθούν τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας:

Και βεβαίως, το απίθανο, πλην όμως πάρα πολύ έντιμο. Χθες άνοιξε το σύστημα αιτήσεων για τις τεσσερισήμισι χιλιάδες διορισμούς που είναι για την ειδική αγωγή και σε δύο μήνες θα είναι το αντίστοιχο για τη γενική αγωγή. Είχαμε ακούσει ότι δεν πρόκειται να γίνει κ.λπ., κ.λπ. Έγινε, όμως. Τώρα μπαίνουν οι αιτήσεις, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό και πάει λέγοντας.

Χθες άνοιξε αυτό το σύστημα και χθες ο κ. Μητσοτάκης ειλικρινώς -και το χαιρετίζω αυτό- αποκάλυψε τη βασική του θέση επί του θέματος. Λέει «εμείς δεν είμαστε υπέρ των διορισμών». Δεν ξέρω αν το ακούσατε, από εδώ το είπε ο άνθρωπος. Αυτό πρέπει να το χειροκροτήσουμε και πρέπει να το χειροκροτήσουμε, γιατί αυτό δεν κρύφτηκε πίσω από μια ρητορική, ώστε να μπερδέψει τον κόσμο. Το λένε.

Εγώ δεν λέω τι έκανε παλιά και που έδιωξε κόσμο, που εμείς προσλάβαμε πίσω κ.λπ. Εγώ λέω ό,τι λέει τώρα, που το δημόσιο, αν θέλετε να ξέρετε, έχει τεράστιες ανάγκες. Μη μπαίνουμε στη μιζέρια ότι στο δημόσιο κάθονται οι άνθρωποι και δεν δουλεύουν κ.λπ. Το δημόσιο έχει ανάγκες. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκες και από θέσεις διοικητικών και όχι μόνο καθηγητών.

Λέμε, λοιπόν, ότι χθες ήταν η πρώτη ημέρα. Δεκαπέντε χιλιάδες διορισμοί σε τρία χρόνια. Οι τεσσερισήμισι θα γίνουν το 2019, όπως καλά γνωρίζετε και οι δεκάμισι χιλιάδες που θα προκηρύξουμε σε δύο μήνες είναι για το 2020 και το 2021. Πεντακόσιες καινούργιες θέσεις μελών πανεπιστημίου.

Αυτό, λοιπόν, είναι το σχέδιό μας το οποίο ξετυλίγεται, το οποίο βρίσκει πλατιές συναινέσεις. Είναι ένα σχέδιο που ταυτόχρονα είναι και ένα στοίχημα για το μέλλον -διότι τίποτε δεν είναι στον αυτόματο- και είναι ένα σχέδιο που εμείς ολοκληρώνουμε τώρα τη θεσμική παρέμβαση και που την επόμενη τετραετία θα βάλουμε στο τραπέζι με απόλυτα επιθετικό τρόπο τα ζητήματα ποιότητας από την προσχολική ηλικία μέχρι και τα διδακτορικά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...