Home / Featured / Η ΠΕΑΔ για πολιτικές εξελίξεις και πίνακες αναπληρωτών

Η ΠΕΑΔ για πολιτικές εξελίξεις και πίνακες αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 8:02 μμ Μάιος 29th, 2019  


ΘΕΜΑ: «πίνακες γενικής αγωγής, σοβαρός κίνδυνος για την ομαλή έναρξη της επόμενης σχολ. χρονιάς!»

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν με άμεσο και δραματικό τρόπο τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ελλοχεύει ο σοβαρότατος κίνδυνος να βρίσκονται τον Σεπτέμβριο οι μαθητές, τα θρανία και οι καρέκλες, τα σχολικά βιβλία, αλλά όχι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

Κι αυτό γιατί αν δεν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4589/2019 ως προς την κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λόγω της ακυρότητας των παλαιοτέρων πινάκων, κατόπιν των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων του τόπου μας, θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο να ξαναβρεθούμε στη γνωστή κατάσταση του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου αδυνατούσε το Υπουργείο Παιδείας να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, λόγω των συνεχών προσφυγών στα δικαστήρια, με τις γνωστές σε όλους αρνητικές συνέπειες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Γιατί ενώ έχεις πολλά προσόντα, δε σε καλούν για συνέντευξη;

Η γνωστή παθογένεια του συστήματος, που στηρίζεται όλο και περισσότερο στους αναπληρωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει μια δεκαετία περιφοράς ανά την Ελλάδα, δημιουργεί προβλήματα, των οποίων η λύση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με κομματικά κριτήρια. Είναι ζήτημα ηθικό η προστασία αυτών των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν διαλύσει την προσωπική τους ζωή, «μπαλώνοντας», υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τις 2500 πλησιάζουν τα οργανικά κενά στη Βθμια για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Η ΠΕΑΔ ζητά τη δέσμευση όλων των κομμάτων για την άμεση και έγκαιρη εφαρμογή των νέων πινάκων, ώστε να παρακαμφθούν τα όποια νομικά πιθανά κωλύματα και οι πάντες να βρίσκονται στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών.

Ας μείνει η Εκπαίδευση εκτός των κομματικών αντιπαραθέσεων. Το οφείλουμε στον τόπο και το μέλλον του.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ


 

15 Σχόλια

 1. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

  Μπορείτε να μας απαντήσετε σε κάτι: Όλοι αυτοί οι αναπληρωτές που γυρίζουν επί δέκα χρόνια την Ελλάδα πώς την απέκτησαν την προϋπηρεσία τους; Αφού ΑΣΕΠ δεν είχαν,κάποιους παρέκαμψαν.
  Αυτό είναι δίκαιο και ηθικό;

  • Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, γιατί ο ψηφισμένος νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν καταρτιστούν οι νέοι πίνακες ισχύουν οι περσινοί. Άρα τα σχολεία θα δουλέψουν. Μην αγχώνεστε.

   Ο μεγάλος φόβος σας είναι ότι αν δεν τρέξει άμεσα αυτός ο νόμος η νέα κυβέρνηση ή τα δικαστήρια θα γκρεμίσουν αυτό το νόμο που δεν λαμβάνει υπόψη «στρεβλώσεις» όπως επιτυχίες ΑΣΕΠ, δυσπρόσιτα, απομακρυσμένα κι άλλα και βασίζεται στην προυπηρεσία που προέκυψε στις πλείστες των περιπτώσεων από τους διευθυντάδες και την ΠΔΣ

  • Τι ακριβώς εννοείται πως απέκτησαν την προϋπηρεσία; Εγώ πάντως και η πλειοψηφία των συναδέλφων μου στους πίνακες που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια και εργαζόμαστε μπήκαμε με τις βαθμολογίες των 2 Ασεπ που δώσαμε (αν θεωρείται μη αντικειμενική την κρίση των εκπαιδευτικών μέσω Ασεπ… Ανοίγουμε άλλη κουβέντα)

   • Eιρωνικα το λέω το «στρεβλώσεις»
    Δυστυχώς οι μισοί τουλάχιστον δεν έχουν δώσει κ δε θέλουν να δώσουν γραπτό διαγωνισμό. Απέκτησαν την προϋπηρεσία με τη μη αξιοκρατική πρόσθετη διδακτική στήριξη όπου για χρόνια οι εκάστοτε διευθυντές διάλεγαν το προσωπικό τους χωρίς να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια

 2. Η ΠΕΑΔ, που κανείς δε ξέρει τι σύλλογος είναι, ποιος είναι ο πρόεδρος, πόσα μέλη έχει (τηλέφωνα και ονόματα δεν έχουμε δει ποτέ), είναι ο μοναδικός σύλλογος αναπληρωτών που είναι υπέρ του προσοντολoγίου . Υποθέτω ότι μάλλον θα πρόκειται για καμιά δεκαριά άτομα που έχουν «φαγωθεί» να διοριστούν. Όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι που συμμετέχουν στο συντονιστικό των αναπληρωτών και που επί τόσα χρόνια εκφράζουν και στηρίζουν όλους τους συναδέλφους μας και τους αγώνες τους, είναι φυσικά εναντίον του νέου νόμου.

  Κύριοι της ΠΕΑΔ, μην σας πιάνει πανικός για τις προσλήψεις το Σεπτέμβριο. Και
  φέτος θα προσληφθούν κανονικά αναπληρωτές και επιτέλους καταλάβετε ότι δεν εκφράζετε κανέναν απ’ αυτούς που επί σειρά ετών στήριξαν την Εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα.

 3. ΓΡΑΠΤΌ ΑΣΕΠ ΘΕΛΕΤΕ???ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ…..ΜΕ ΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ(ΚΑΤΑ30%)…..ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΠΡΟΣ 20 ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ???ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΞΩ………..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

 4. Δεν αναφερεται προφανως στις προυπηρεσιες που συγκεντρωθηκαν απο ΑΣΕΠ + θητεία σε σχολεία, αναφέρεται μαλλον σε περιπτωσεις συναδελφων χωρις Ασεπ, απο ιδιωτικα σχολεία που ξαφνικα απολύθηκαν πχ ή απο τις παλιές ΠΔΣ εκτός πινάκων που υπαρχουν στους πίνακες κ που καταφεραν να μοριοδοτηθουν στο νέο συστημα ακυρωνοντας τους διαγωνισμους εντελώς. Δεν ξερω απο ποιους πινακες θα προσληφθουν οι αναπληρωτες του 19 – 20 τελικά αλλα η αγωνια της ΠΕΑΔ να στηρίξει, ενω θεωρειται συνδικαλιστικο οργανο ολων των αναπληρωτων, τόσο τους συναδελφους με τις μεγαλες προυπηρεσιες ολο αυτο το διαστημα, των αγωνων μας εννοω, κ να <> τον ΑΣΕΠ που κπ εδωσαν, ηταν κ εξωφθαλμη κ αντιδεοντολογικη!!

 5. ΓΡΑΠΤΌ ΑΣΕΠ ΘΕΛΕΤΕ???ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ…..ΜΕ ΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ(ΚΑΤΑ30%)…..ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΠΡΟΣ 20 ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ???ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΞΩ………..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

 6. ΓΡΑΠΤΌ ΑΣΕΠ ΘΕΛΕΤΕ???ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ…..ΜΕ ΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ(ΚΑΤΑ30%)…..ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΠΡΟΣ 20 ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ???ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΞΩ………..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

 7. Εγώ όταν πήρα πτυχίο το 2009 δεν υπήρχαν εξετάσεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Δουλεψα ώς τριτέκνος γυρνόντας τα νησιά για να ταΐσω την οικογένεια μου. Η προϋπηρεσία μου είναι παράνομη;

  • παράνομη όχι, αναξιοκρατική ναι

   • Κι όμως ο εκπαιδευτικός που έχει παιδιά είναι παιδαγωγικα περισσότερο καταρτισμενος και έμπειρος. Ήδη εκπαιδευει στο σπίτι του μια μικρή σχολική ομάδα 24 ώρες το είκοσιτετραωρο για πάντα. Καλύπτει γνώσεις για όλες τις ηλικίες βρεφικη, νηπιακη, παιδική, εφηβική. Αυτό και μόνο τον κάνει αξιοκρατικο. Τα πτυχία δεν είναι πάντα απόδειξη καταλληλοτητας στην εκπαίδευση. Όσα και να έχεις….

    • Κι αφού τα παιδιά αρρωσταίνουν, είναι και καλός γιατρός. Ας καταργήσουμε λοιπόν τις σχολές και ας προσλαμβάνουμε γονείς!

 8. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΕΞΩ…ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ..ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΣΥΜΦΩΝΩ.

 9. Θεώνη Ζώτου

  Τα ακαδημαικά προσόντα και η προυπηρεσία είναι η πιο αξιοκρατική διαδικασία για τον διορισμό των εκπαιδευτικών! Η εκπαίδευση βελτιώνεται μόνο με την υψηλή κατάρτιση και των εκπαιδευτικών και την δια βίου μάθηση – όπως ακριβώς είναι και σε όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες! Ο ΑΣΕΠ ήταν ό,τι χειρότερο, διότι καταργούσε την αξία του πτυχίου και κερδοσκοπούσαν τα φροντιστήρια που προετοίμαζαν για ΑΣΕΠ. Μόνον οι εκπαιδευτικοί έγραφαν γραπτές εξετάσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να διοριστούν σε κάποια υπηρεσίες του δημοσίου διορίζονταν με τα ακαδημαικά τους προσόντα. Γιατί οι εκπαιδευτικοί αποτελούσαν εξαίρεση;;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Στη Βουλή ερωτήσεις για παράβολο, προσφυγόπουλα

Όπως προκύπτει από το δελτίο επίκαιρων ερωτήσεων της Βουλής τη Δευτέρα και ...