Home / Featured / Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας: «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι»

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας: «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι»

Δημοσιεύτηκε: 9:18 πμ Μάιος 8th, 2019  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης

του Ειρηνοδικείου Αθηνών:457/14-10-2014

email: pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.: https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

Αρ.πρωτ. 166

Αθήνα, 7-5-2019

ΘΕΜΑ: «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι»

Περί δικαιοσύνης και δικαιωθέντων. Επειδή «ἀρχὴ παιδεύσεως ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις»[1].

Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στο κόσμο των αναπληρωτών αλλά και όλων των εκπαιδευτικών η απροκάλυπτη προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας διορισμών εκπαιδευτικών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008. Ευχόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο εύρος του 40%, τους λεγόμενους υψηλόβαθμους οι οποίοι δικαίως προηγήθηκαν σε αυτούς τους «ειδικού τύπου» διορισμούς –αν και αμφισβητείται από κάποιους και νομικά η «διαταγή» διορισμού τους– καλή τοποθέτηση και να ασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού ως λειτούργημα.

Μεγαλύτερη αγανάκτηση και οργή όμως προκαλεί η ψευδοδικαίωση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 δηλ το γεγονός ότι δήθεν δικαιώθηκαν(!) και επιλαχόντες οι οποίοι έγραψαν λίγο πάνω από τη βάση με σειρά π.χ. 3.000, για τους οποίους μάλιστα η πολιτική ηγεσία δεσμευόταν τον Απρίλιο του 2018 ότι ουδέποτε θα διόριζε. Ακόμα και με τα «αξιοκρατικά» κριτήρια του ΑΣΕΠ οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν θα είχαν καμιά τύχη διορισμού!

Δεν είναι δυνατόν και με την ετυμολογία της έννοιας να «δικαιώνεται» κάποιος ο οποίος δεν είχε καμιά προοπτική διορισμού, δεν έχασε συνεπώς ποτέ το δίκιο του !

Η μόνη που δικαιώνεται είναι η ΠΕΑΔ η οποία έχει πολλές φορές τεκμηριωμένα αποδομήσει την αντικειμενική αλλά όχι αξιοκρατική γραπτή εξέταση του ΑΣΕΠ, αφού δεν διορίζονται πλέον οι καλύτεροι και ο διορισμός τους τελικά δε συνάδει με τις αρχές της αξιοκρατίας.

Λυπούμαστε πραγματικά γι’αυτά που λέγονται για τακτοποίηση «ημετέρων», αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για προεκλογικές φιέστες που δε συνάδουν με το ύφος εκπαιδευτικού λειτουργού αλλά και για την στερεότυπη απάντηση ιθυνόντων «όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα», που δυστυχώς προδίδει το μέγεθος της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Έκπληξη και αγανάκτηση επίσης προκαλεί στους εκπαιδευτικούς η άνιση μεταχείριση ως προς το δικαίωμα σε υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις/μεταθέσεις) στους επικείμενους διορισμούς στην ειδική αγωγή -κάτι που προφανώς θα ακολουθηθεί και στους διορισμούς στη γενική αγωγή- σε ανθρώπους με πολυετή προσφορά/προϋπηρεσία (πάνω από 10 ή και 12 χρόνια), οι οποίοι στήριξαν τα δημόσια σχολεία σε κάθε εσχατιά της χώρας κατά τη διάρκεια των «δίσεκτων» (μνημονιακών) χρόνων επί υπουργίας π.χ. Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου!

Αντίθετα για τους δήθεν «ταλαιπωρημένους», ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετοί με μηδενική πραγματική προϋπηρεσία προβλέπεται η άρση κάθε περιορισμού στις υπηρεσιακές μεταβολές, ενώ «χαρίζεται» και αυτή ακόμη η διετής περίοδος του καθεστώτος του δοκίμου υπαλλήλου!

Επειδή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» ως ΠΕΑΔ εκπροσωπώντας τον ανώνυμο αναπληρωτή και αναπληρώτρια που «σταυρώνεται» χρόνια τώρα προσδοκώντας στην εργασιακή του/της ανάσταση ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τεκμηριωμένες απαντήσεις καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νόμου 4589/2019 που με τόλμη και υπευθυνότητα στηρίξαμε –παρά τις επιφυλάξεις/αντιρρήσεις μας σε συγκεκριμένες παραμέτρους- λοιδορούμενοι γι’αυτή την επιλογή μας από το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενοι μόνιμοι διορισμοί και στη γενική αγωγή που κατήντησε ο «φτωχός» συγγενής!

Είναι πλέον γεγονός ότι η ΠΕΑΔ διαπιστώνει πως μετά τη θεσμοθέτηση του ΑΣΕΠ αλλά και αυτού ακόμη του λεγόμενου προσοντολογίου, ο κάθε εκπαιδευτικός ακολουθεί τον δικό του μοναχικό δρόμο μακριά από συλλογικές διεκδικήσεις!

Η ΠΕΑΔ εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο οι κοινοί αγώνες θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα!

«ἐστὶ δίκης ὀφθαλμὸς ὃς τὰ πανθὁρᾷ«

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος

[1] (Αρριανός, Επικτήτου Διατριβαί, αναφερόμενος στον Αντισθένη)


 

5 Σχόλια

 1. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

  Ντροπή σας. Τόσο χρόνια λυμαίνεστε τις θέσεις των επιτυχόντων και διορίζεστε οι αποτυχόντες και τώρα έχετε μούτρα κι μιλάτε; Αιδώς Αργείοι.

  • Καλαντζή Ελπιδα

   Δεν υπάρχει κανένα μέτρο και κανένας σεβασμός. Είτε αρέσει είτε όχι η ελληνική δικαιοσύνη κλήθηκε να αποκαταστήσει την αδικία του ΥΠΕΠΘ που ΑΚΌΜΗ και τώρα περιφρονεί τα ΜΌΡΙΑ των επιτυχιών ΑΣΕΠ ενώ τα ΜΌΡΙΑ από ένα ECDL 10 ημερών είναι μετρήσιμο προσόν. Δυστυχώς δεν υπάρχει ίχνος ντροπής…

 2. Αφήστε τους συνδικαλιστές να γλύφουν στις πόρτες των υπουργείων και βρείτε κανέναν δικηγόρο γιατί μόνο έτσι υπάρχει διορισμός

 3. Καλαντζή Ελπιδα

  Δεν υπάρχει κανένα μέτρο και κανένας σεβασμός. Είτε αρέσει είτε όχι η ελληνική δικαιοσύνη κλήθηκε να αποκαταστήσει την αδικία του ΥΠΕΠΘ που ΑΚΌΜΗ και τώρα περιφρονεί τα ΜΌΡΙΑ των επιτυχιών ΑΣΕΠ ενώ τα ΜΌΡΙΑ από ένα ECDL 10 ημερών είναι μετρήσιμο προσόν. Δυστυχώς δεν υπάρχει ίχνος ντροπής…

 4. Ειναι απαραδεκτα οσα εγραψε η ΠΕΑΔ, ενοχλήθηκαν που εστω κ έτσι άνοιξε ο δρομος για καποιους διορισμους ανθρωπων που τοσα χρόνια ταλαιπωρουνται υπηρετωντας σε ολη την Ελλαδα, εχοντας συμμετασχει σε περισσότερους απο εναν διαγωνισμους κ οντες επιτυχοντες, κ οχι οπως κπ που εχουν απλα πολλα μορια λογω προυπηρεσιας κ μονο, χωρις καμια συμμετοχη σε ΑΣΕΠ, βρισκονται στην κορυφή του πινακα κ εκ του ασφαλους πηγαινουν αναπληρωτες στα κοντινα κ γνωριμα!!! Ζητησατε να μοριοδοτηθει η προυπηρεσια απ’οπου κ αν προερχεται, το πετυχατε κ ξεχασατε ολους εμας με τους διαγωνισμους κ την τοση ταλαιπωρια δωσε ξαναδωσε, αδιαφορωντας για το που θα βρεθουμε αν τα μορια του ΑΣΕΠ αφαιρεθουν. Οταν η σειρα στους πινακες καταστρατηγουνταν χωρις να τηρειται το 60-40 κ διοριζονταν μονο οι εχοντες προυπηρεσια εναντι των διαγωνιζομενων του ΑΣΕΠ δεν ηταν αδικο;;; εκει ποιοι ηταν πρωτοι κ ποιοι τελευταιοι;;; Σας πειραξε ακομη κ το οτι οι διορισμοι δε θα γινουν ως δοκιμων εκπαιδευτικων, μα δεν ειναι ντροπη μετα απο 10 χρονια αναπληρωσης, γιατι υπαρχουν κ αυτες οι περιπτωσεις μεταξυ των διοριστεων, να εχεις γυρισει ολη την Ελλαδα ως αναπληρωτης, βαζοντας πλατη οπως ελεγε ο υπουργος κ εσεις, οι διορισμοι τωρα να γινονται με το καθεστως του δοκιμου!!! Θα επρεπε να μεινετε στα συγχαρητηρια προς τους συναδελφους κ να γωνιστειτε κ εσεις, τωρα που ο δρομος ανοιξε, κ καπως αρχισε να κινειται το θεμα των διορισμων για μαζικοτερους κ δικαίωση κ οσων δεν προσεφυγαν τοτε!! Ή μηπως αυτο φοβάστε!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...