Μετά την ολοκλήρωση της προκήρυξης Ειδικής Αγωγής θα ακολουθήσει η προκήρυξη Γενικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε:

11:34 μμ Μάιος 3rd, 2019

Ενημέρωση από την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

Μετά από επικοινωνία που είχε η ΠΕΑΔ με το υπουργείο μεταφέρει προς ενημέρωση των συναδέλφων τα ακόλουθα:

1. Αναφορικά με το αν και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολ. έτους (υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ενεργοποιούταν η πλατφόρμα στο OPSYD), μας γνωστοποιήθηκε ότι η διαδικασία αυτή από φέτος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υλοποίηση του ν.4589/2019, δηλαδή με την κατάρτιση νέων πινάκων.

2. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου παραμένει ως είχε, δηλαδή κατάρτιση και ανακοίνωση των πινάκων από τους οποίους θα προσληφθούν οι αναπληρωτές του σχολ. έτους 2019-2020 και θα διοριστούν (Σεπτέμβριος 2020) μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική αγωγή. Για τον σκοπό αυτό μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα προκήρυξη για την ειδική, το υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης στην γενική.

3. Καλούνται συνεπώς οι συνάδελφοι να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου.

4.  Σε ερώτησή μας αν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν τα ανωτέρω πήραμε την απάντηση ότι θα ολοκληρωθούν καθώς πρέπει να εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ως ΠΕΑΔ έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για τα χρονοδιαγράμματα δεδομένου του όγκου των διαδικασιών που πρέπει να υλοποιηθούν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τοποθέτηση του Νίκου Φίλη για την εκπαίδευση στη Βουλή. Τι λέει για τη νέα Κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση καλούμε το Υπουργείο σεβόμενο την αγωνία τους να ενημερώσει αναλυτικά τους χιλιάδες συναδέλφους για την πορεία υλοποίησης του 4589/2019.

Η ΠΕΑΔ θα επανέλθει με επικαιροποιημένη ανακοίνωση όταν θα έχει εξασφαλίσει εγκυρότερη ενημέρωση.

          

     

3 Σχόλια

  1. Μπορεί να μας πει κάποιος ποιοι είναι αυτοί της ΠΕΑΔ; Τι ρόλο βαράνε; όλος ο κόσμος (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ) τάσσεται κατά του νέου συστήματος πρόσληψης των αναπληρωτών και η ΠΕΑΔ έχει στρώσει το κόκκινο χαλί για να το καλωσορίσει… 10 νοματαίοι όλοι & όλοι που πιθανότατα φωτογραφίζονται από το νέο σύστημα και έχουν φαγωθεί να διοριστούν ζαλίζουν τον κόσμο με ένα σωρό ανακρίβειες. Ας τους σταματήσει κάποιος!

  2. Καλαντζή Ελπιδα

    ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ η θέση της ΠΈΑΔ. Ποιους εκπροσωπούν αυτοί οι κυριοι; Έχουν ιδέα τι σημαίνει προσοντολογιο και ποσο κοστίζει στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργιας; Που να φανταζόμασταν πως οι αριστεροί ήταν πιο νεοφιλελεύθεροι και από τους μητσοτακαιους?
    Απλά άξιοι περιφρόνησης για την κοροϊδία που πούλησαν…

    • Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου αγαπητή συνάδελφε. Μέρες πριν σχολιάσεις το μήνυμα της ΠΕΑΔ είχα στείλει κι εγώ ένα αντίστοιχο αποδοκιμαστικό μήνυμα το οποίο, ωστόσο, δε δημοσιεύτηκε ποτέ… Αλήθεια, μπορούν υπεύθυνα να μας απαντήσουν ποιους εκπροσωπούν αυτοί οι κύριοι της ΠΕΑΔ;;; Υποθέτω μάλλον αυτούς που φωτογραφίζει το νέο σύστημα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ερωτηματικά για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων από τα Πανεπιστήμια

Είναι πράγματι ζήτημα αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης να ορίζουν τα Πανεπιστήμια τον αριθμό ...

Μοιράσου!