Το Μάθημα της Κοινωνιολογίας στις Πανελλήνιες και στο Νέο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε:

2:26 μμ Μάιος 31st, 2019

Μια από τις βασικές αλλαγές που επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου είναι, μεταξύ άλλων, η αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από το μάθημα της Κοινωνιολογίας στις επόμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών.

Η διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος, είναι ένας «πονοκέφαλος» αρχικά για τους διδάσκοντες καθώς αποτελεί μια νέα πρόκληση επί της ουσίας αλλά και επιπρόσθετα δεν γνωρίζουν επακριβώς την ύλη, αλλά και για τους μαθητές οι οποίοι δεν έχουν πρόσφατο προηγούμενο για το μάθημα στις Πανελλήνιες των τελευταίων ετών.

Αναμφίβολα, θεωρούνται πολύ πιθανα θεματικά πεδία που αφορουν σε εισαγωγικές έννοιες στην Κοινωνιολογία, την Εργασία-ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες, τις Μορφές και κοινωνικές βάσεις της εξουσίας, την Ετερότητα, τις Διαπολιτισμικές και διακοινωνιακές σχέσεις κ.λπ. ωστόσο, ως μια ευρύτατη επιστήμη καλείται να πραγματευθεί εκατοντάδες έννοιες, θεωρίες κ.ά.

Απώτερος στόχος του μαθήματος, όπως ενδεικτικά, αναφέρεται και από το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αναμένουμε την απάντηση αρμόδιας επιτροπής ΣτΕ για το ξεπάγωμα των διαδικασιών προσλήψεων εκπαιδευτικών
          

     
x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ωρολόγια προγράμματα Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων

Τροποποιήθηκαν τα Ωρολόγια Προγράμματα των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ...

Μοιράσου!