Home / 1stpage / Τα κριτήρια για την επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΣΔΕ

Τα κριτήρια για την επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 6:19 μμ Μάιος 11th, 2019  


Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας ορίστηκαν ως κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης
για την επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας τα παρακάτω:

 

* Στα δικαιολογητικά επιμόρφωσης που υποβάλλονται από τον υποψήφιο θα πρέπει να προσδιορίζεται με σαφήνεια ο επιμορφωτικός φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός), το αντικείμενο της επιμόρφωσης, το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της επιμόρφωσης και η διάρκειά της αποκλειστικά σε ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση η επιμόρφωση δεν μοριοδοτείται. Ώρες που δεν αναφέρονται σε σχετική βεβαίωση μπορούν να αποδειχθούν με την προσκόμιση του προγράμματος της επιμόρφωσης. Επιμόρφωση προερχόμενη από εκπαιδευτικές ενότητες ή εξαμηνιαία μαθήματα τυπικής εκπαίδευσης (π.χ. Ε.Α.Π., Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Διδασκαλεία) και τα οποία είναι προαπαιτούμενα για εξομοίωση, εξειδίκευση, απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου δεν λαμβάνεται υπόψη. ΔΕΝ γίνεται αποδεκτή η επιβεβαίωση ωρών επιμόρφωσης με Υπεύθυνες Δηλώσεις του υποψηφίου, στο πλαίσιο της ισότιμης
αντιμετώπισης των υποψηφίων.

Β. Στην παρούσα διαδικασία επιλογής δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις των παραγράφων 14 και 15 του άρθρου 27 του ν. 4186 (ΦΕΚ 193/Α’/2013) όπως ισχύει. Οι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι εκπαιδευτές στα Μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων επιλέγονται κατά προτεραιότητα παντός άλλου.

Γ. Ο τρόπος στελέχωσης των Σ.Δ.Ε. με εκπαιδευτικό προσωπικό θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:

1. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα προβεί σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
2. Η αίτηση των υποψηφίων η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, για την επιλογή τους στα
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα υποβληθεί σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και για τα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα:

3. Με την αίτησή τους οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τα Σ.Δ.Ε. μίας Περιφέρειας.
4. Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα Μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά Σ.Δ.Ε. και σε υποπίνακες ανάλογα με την ειδικότητά τους.
5. Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση των υποψηφίων θα κατατίθενται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
6. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Για το εκπαιδευτικό προσωπικό με δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή με πλήρη απασχόληση στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, Ν.Π.Δ.Δ., ΔΕΚΟ, Ν.Π.Ι.Δ. (σύμφωνα με
τις κείμενες διατάξεις άρθρο 31 του ν. 3528/2007 και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.
7. Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος του αξιολογικού πίνακα.
8. Τα μέλη των ομάδων έργων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δεν δικαιούνται να εργάζονται ως εκπαιδευτές ενηλίκων στα Σ.Δ.Ε.
9. Η ανάθεση των διδακτικών ωρών θα γίνεται για το σύνολο των διαθέσιμων ωρών ανά ειδικότητα και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Σ.Δ.Ε.
10. Η επιλογή του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...