Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 12:36


Home / Featured / Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 12:12 μμ Μάιος 28th, 2019  


Η Διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Νέο Λύκειο

Διήμερη Διαδικτυακή Επιμόρφωση – Εισηγητής: Αλεξανδρίδης Σαμουήλ, PhD Can. Κοινωνιολόγος

Δήλωσε συμμετοχή εδώ

Μια από τις βασικές αλλαγές που επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου είναι, μεταξύ άλλων, η αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από το μάθημα της Κοινωνιολογίας στις επόμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών.
Αποτελεί λοιπόν μια νέα πρόκληση στους διδάσκοντες του μαθήματος, η διδακτική μεθοδολογία ενός ευρύτατου γνωστικού αντικειμένου όπως η Κοινωνιολογία σύμφωνα και με τις αναδυόμενες απαιτήσεις που επιφέρει η αλλαγή αυτή και η ένταξη του ως μάθημα Πανελληνίων Εξετάσεων.
Το γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογίας μπορεί να διδαχθεί ευχάριστα και να γίνει κατανοητό στις μαθήτριες και τους μαθητές μέσα από απλές και ενδιαφέρουσες επιστημονικά διδακτικές προτάσεις, γραπτές ασκήσεις και ατομικά ή ομαδοσυνεργατικά σχέδια έρευνας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές

Στο διαδικτυακό αυτό σεμινάριο, οι στόχοι μας είναι:
(α) η εισαγωγή σε μαθησιακές μεθόδους εκμάθησης βασικών θεωρητικών αρχών και εννοιών κλασσικών και σύγχρονων κοινωνιολογικών σχολών, όπως και βασικών ερευνητικών μεθόδων και
(β) η εξοικείωση με το περιεχόμενο δοκιμασμένων τεχνικών διδασκαλίας όπως και ερμηνείας των γραπτών και των προφορικών ασκήσεων και σχεδίων έρευνας που καλύπτουν τις θεματικές της διδακτέας ύλης του μαθήματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι θα γίνει με τη δια ζώσης διδασκαλία στα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών που θέλουν να εξοικειωθούν με τη διδακτική της Κοινωνιολογίας στο Λύκειο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μαθησιακή διαδικασία, τα σχέδια έρευνας και τις γραπτές ασκήσεις που προϋποθέτει το μάθημα αλλά και κάθε εκπαιδευτικό και επιστήμονα με ενεργό ενδιαφέρον στη διδακτική της Κοινωνιολογίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...