Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/05/2020, 14:53


Home / Featured / Διαμαρτυρία αναπληρωτών που περιμένουν αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ

Διαμαρτυρία αναπληρωτών που περιμένουν αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ

Δημοσιεύτηκε: 11:45 μμ Μάιος 3rd, 2019  


Σε έγγραφη διαμαρτυρία προέβησαν προς το Υπουργείο στις 25/4 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι πτυχίων του εξωτερικού, στα οποία εκκρεμεί η αναγνώριση τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.  Ουσιαστικά, σε μεγάλο βαθμό αποκλείονται απο την προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής, αφού αρκετοί απο αυτούς, δεν διαθέτουν άλλο τυπικό προσόν για την Ειδική Αγωγή.

Στην διαμαρτυρία αυτή εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους, καθώς αν και έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές/διδακτορικές τους σπουδές, η αίτησή τους δεν έχει κριθεί ακόμα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Μετά από μια δεκαετία αδιοριστίας δίνεται η δυνατότητα για μόνιμους διορισμούς και αρκετοί αναπληρωτές, δε θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς, παρόλο που έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τις σπουδές τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επικαιροποίηση αδειών Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Αυτό που αιτούνται είναι να έχουν τη δυνατότητα κατά την αίτησή τους, να καταθέσουν την αίτηση αναγνώρισης προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π με τον αριθμό πρωτοκόλλου και κατά τη διάρκεια των ενστάσεων να καταθέσουν την αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Αυτό έχει συμβεί σε πλήθος άλλων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.  Άλλωστε όπως επισημαίνουν δεν είναι δική τους η ευθύνη η καθυστέρηση των αναγνωρίσεων. Τέλος δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για αυτήν την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου, καθώς υπάρχει απο τον ΑΣΕΠ πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία είναι απολύτως συμβατή με το αίτημα των αναπληρωτών που θίγονται.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προθεσμία εγγραφής στην Γ΄τάξη Εσπερινού ΕΠΑΛ μαθητών/μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-2021

Πηγή: skai.gr


 

2 Σχόλια

  1. Και ποιος μας λέει ότι μέχρι τη φάση των ενστάσεων ο ΔΟΑΤΑΠ θα έχει τελειώσει με τις αναγνωρίσεις των πτυχίων μας? Εγώ περιμένω 2 χρόνια και ακόμα στον έλεγχο στοιχείων είναι η αίτηση μου. Σιγά μην μου το αναγνωρίσουν μέχρι τις ενστάσεις. Τόσος κόσμος ταλαιπωρείται από τον συγκεκριμένο φορέα. Κανονικά πρέπει να ξηλώσουν όλους τους υπαλλήλους.

  2. Δυστυχώς

    Εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει πτυχία από ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια να πρέπει να αξιολογηθούν από τον ΔΟΑΤΑΠ. Στην Αγγλία σου δίνουν άδεια διδασκαλίας άμεσα μόνο με ηλεκτρονική αίτηση, σκανάροντας το πτυχίο σου και δηλώνοντας ότι είναι ελληνικό, δηλαδή ευρωπαϊκής χώρας.
    Εμείς γιατί πρέπει να περνάμε αυτόν τον γολγοθά εδώ!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με ...